zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
3
(1)

Social Army staat klaar om vermist jongetje met militair team te zoeken

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Een team van Social Army is vandaag vertrokken naar Stoelmanseiland voor de zoektocht naar de 08 jarige jongen die vandaag al 11 dagen vermist is. Carol Kom heeft in samenwerking met Social Army een groep gespecialiseerde en ervaren millitairen bereid gevonden om te helpen met de zoektocht van het 08 jarig kind.

Alles en iedereen staat gereed maar de groep kan het gebied nog niet in omdat er toestemming nodig is van de Franse autoriteiten. Dit omdat het gaat om het Frans grondgebied. Carol kom heeft alle financiële middelen ter beschikking gesteld voor de groep om naar het gebied te vertrekken waaronder voeding, drank. Ook zijn er twee vliegtuigen ingeschakeld om het team te brengen naar stoelmans eiland. Ook staat er een camera team gereed om met een drone systeem het gebied via beeld te bekijken.

Social Army doet een beroep op de autoriteiten van Suriname om zo snel mogelijk met de Franse autoriteiten te overleggen zodat zij toestemming krijgen om te helpen met de zoektocht. Het team staat ready, maar de formele toestemming ontbreekt nog. Mevrouw Kom heeft via haar contacten gesprekken gehad met de mensen in Frans Guyana en zij geven aan dat ze bereid zijn de Surinaamse militairen te begeleiden maar kan dat niet zonder een officieel schrijven.

Het is vreemd dat er nergens een aangifte is, geeft de groep aan, ondanks de familie naar hun zeggen dit wel heeft gedaan. Ondertussen gaat de familie naar het ministerie van Buitenlandse zaken dat zij met Fransguyana praten, maar met dit verhaal online lukt het misschien ook.

Het gaat om het kind van de broer van de bekende surinaamse artiest PSYCHO. Naar zeggen van een familielid was hij gaan kijken hoe mannen illegaal goud aan het winnen waren. Op gegeven moment zagen ze de franse militairen aankomen waardoor ze zijn weggerend en sinds die dag is hij zoek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSocial Army staat klaar om vermist jongetje met militair team te zoeken