zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten van de stichting vinden hun grondslag in de ideologie van collectief werken aan de opbouw van Suriname.

De stichting heeft zich de afgelopen tijd beijvert en ingezet dat jongeren in aanmerking kunnen komen van een bouwkavel. Voorzitter Mitchell Matroos heeft de knelpunten in het proces om in aanmerking te komen van een kavel gedeeld met het staatshoofd en noemt de gesprekken hoopvol en vruchtbaar. De leden zetten zich belangeloos in voor de samenleving, maar moeten als jongeren tussen de 18 en 30 jaar tenslotte ook een eigen leven opbouwen, vandaar de vraag naar een bouwkavel.

President Santokhi heeft benadrukt dat het initiatief van Social Army precies past in de beleidsvisie van de regering. “Elke Suriname moet voorzien worden van een stuk grond. Dit is ook wat de grondwet voorschrijft,” aldus de regeringsleider. Het staatshoofd waardeert het initiatief van de sociale organisatie en heeft toegezegd om hen te ondersteunen in het proces. Dit zal wel gepaard gaan met de geldende wet-en regelgeving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSocial Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden