Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Sociaal zwakkeren in Suriname krijgen ondersteuning Red Su

Geplaatst

op

Red Su

250 sociaal zwakkere gezinnen in het district Wanica zijn blij gemaakt met een voedselpakket door de stichting Red Su. Deze week wordt door de stichting onder leiding van Asiskumar Gajadien een schoolpakkettenproject uitgevoerd, waarbij 200 schoolgaanden van alle onderwijsniveaus worden voorzien van schoolspullen voor een goede start van het schooljaar. Dit gebaar moet gezien worden als ondersteuning en facilitering in hun educatie- en vormingsproces, zegt Gajadien.

Naast het verstrekken van deze schoolpakketten, zal de stichting het leerproces van kansarme en behoeftige scholieren ondersteunen met het beschikbaar stellen van laptops, tablets en smartphones en beltegoed voor internetgebruik. De coördinatie van dit project ligt in handen van Shiraz Boedhoe en Shanti Oedrairadjsingh.

Vanaf de oprichting van stichting Red Su Support in juni 2020, heeft zij diverse sociale activiteiten reeds ontplooid. Er zijn voedingspakketten verstrekt die bestaan uit een aantal levensmiddelen, die gerekend worden tot de eerste levensbehoeften aan sociaal zwakke en minder draagkrachtige gezinnen in Suriname, om zodoende een bijdrage te leveren aan het verlichten van de nood en behoeften van deze groep burgers in het land.

Stichting Red Su Support zal in de komende tijd zich blijven inzetten om de noden, behoeften en ambities van scholieren, studenten, drop-outs en jongeren uit sociaal zwakke gezinnen in Suriname te helpen vervullen, om zodoende een krachtige en kwalitatieve impuls te geven, aan het vergroten van kansen en mogelijkheden in de maatschappij voor deze doelgroep.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen