vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
5
(1)

Sociaal werkers dringen bij president Santokhi aan op betrokkenheid sociaal beleid

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

Leden van de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname (VSWS) hebben bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op betrokkenheid bij het sociaal beleid van de regering. Dit verzoek is tijdens een voorgesprek in het kader van de Nationale Dialoog bij het staatshoofd neergelegd. President Santokhi heeft ingestemd met het verzoek van de organisatie en zal hen in contact brengen met relevante overheidsinstanties, werkgroepen en buurtorganisaties.

Volgens VSWS-voorzitter Norville Plet Burleson dragen sociaal werkers uitgebreide kennis over de huidige sociaal-maatschappelijke situatie in het land. “Dankzij hun expertise kunnen ze adequaat reageren op vraagstukken”, aldus Burleson. De vereniging is ook bereid buurtorganisaties te trainen in het omgaan met sociaal-maatschappelijke problemen.

Tijdens de presentatie heeft de voorzitter benadrukt dat burgers vanwege de crisis enorm veel moeite hebben om te overleven, wat leidt tot psychische problemen zoals stress en andere gezondheidsklachten. “Burgers ervaren ook veel agressie”, voegde ze eraan toe. Op basis van hun veldoperaties constateren sociaal werkers dat het armoedevraagstuk leidt tot uitbarstingen.

De vereniging heeft verder voorgesteld om huisvestingsproblemen voor verschillende doelgroepen aan te pakken. Daarnaast heeft de VSWS gevraagd om uitbreiding van de opleidingsmogelijkheden voor jongeren. Volgens de voorzitter moet er verandering komen in het gebrek aan praktijkgerichte opleidingen. “Er zijn in diverse districten mogelijkheden om de potentie binnen de landbouwsector optimaal te benutten, maar er worden geen jongeren voor opgeleid.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociaal werkers dringen bij president Santokhi aan op betrokkenheid sociaal beleid