Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Sociaal Vangnet Santokhi/Brunswijk

Geplaatst

op

Chan Ronnie 3

Minister Armand Achaibersing van Financien & Planning maakte zojuist  bekend in het parlement dat  de bedragen voor de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), Algemene Kinderbijslag (AKB) en Sociale Bijstand per 1 november worden verhoogd. De AOV gaat van SRD 525 per maand naar SRD 750 per maand. De Kinderbijslag wordt van SRD 50 verhoogd naar SRD 75 en de Financiele Bijstand aan de  minderdraagkrachtigen gaat van SRD 375 naar SRD 500. per maand.

“Dit zijn maatregelen die de overheid gaat treffen als sociaal vangnet voor de groeperingen die het moeilijk gaan hebben in de tijden van crisisbeheersing. Ze staan los van de Covid-ondersteuningen”, zei de minister. De minister gaf verder aan dat de regering liever de zwakkeren ondersteund met geld, maar waar het niet anders kan, komt de regering in met voedselpakketten. De heffingskorting op de lonen die van SRD 125 was opgetrokken naar SRD 750 wegens Covid-19, blijft hetzelfde

De regering heeft vandaag ook een aantal besparing- en bezuinigingsmaatregelen aangekondigd. De Solidariteitsheffing van 10% gaat in per 1 januari 2021 voor de periode van 1 jaar. Inkomensgroepen vanaf SRD 12.500 zullen hiermee belast worden. “Als iemand SRD 20.000 verdient, wordt SRD 12.500 normaal belast en de resterende SRD 7.500 wordt met 10% extra belast. Verder worden de subsidies aan de EBS, groot SRD 1 miljard, teruggebracht met 75%. Ook wordt er afgestapt  van objectsubsidie en zal er aan subjectsubsidie worden gedaan. De stroomprijzen zullen hoogstwaarschijnlijk omhoog gaan vanwege de subsidie die met 75 % wordt vermindert. Het overheidsapparaat zal met 10% moeten bezuinigen. De omzetbelasting op importen gaat van 10% naar 12%. Ook de heffingskorting bij importen van halffabriekaten wordt geheroriënteerd. Er komt een aanpassing van de grondhuur en er zal grondconversie in gang worden gezet.

 

Het Sociaal Vangnet:

Verhoging Aov van SRD525.  naar SRD 750. per 1 november 2020

Verhoging AKB van SRD 50. naar SRD 75.  per 1 november

Verhoging  Financiële Bijstand van SRD 375. naar SRD 500. per 1 november

Continuering Fiscale Heffingskorting van SRD 750.  tot het moment van  invoering BTW

Voedselpakketten  SRD 200.000.000 per jaar ter beschikking

Verschuiving van Object- naar Subject subsidie voor elektriciteit, drinkwater kookgas en openbaar transport voor zwakke huishoudens

culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deborah
zaterdag 19 september 2020 05:06

Je ziet dat er nu een echte econoom aan de macht is. Hopelijk worden de pakketten die verdeeld worden niet alleen bij 1 bedrijf ingekocht maar bij meerdere bedrijven zodat meer bedrijven meer personeel er wat aan hebben. Als je 1 bedrijf zegt verdeel pakketten dan maak je 1 bedrijf multi miljonair. Meer bedrijven moeten de opdrachten verdelen.

Percy
zaterdag 19 september 2020 09:55

Je kan op de foto zien dat Brunswijk het allemaal niet meer begrijpt.
Die man heeft ook niets te zoeken in een regering.
Maar ja, dit is Suriname, ook met een lang strafblad mag je gewoon de regering in ha ha.

Mike
zaterdag 19 september 2020 10:00

Ze zijn de 12 militairen die Ronnie Brunswijk gegijzeld had vergeten.
Waar zijn de 12 militairen, meneer Brunswijk.

Mikel
zaterdag 19 september 2020 10:38

Meneer Brunswijk zit daar niet door zijn eigen kennis en kunde.
Dank zei de 12 militairen die hij gegijzeld had en spoorloos verdwenen zijn. Nu mag hij vp zijn, maar heeft vuile handen.

Mikel
zaterdag 19 september 2020 10:56

De waarheid komt hard aan.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Mikel
Mikel
zaterdag 19 september 2020 14:55

Meneer de President, Uw handen zijn schoon. Wij, de volk heeft u gekozen.
Gaat u onderzoeken wat er met de 12 militairen die Ronnie Brunswijk gegijzeld had.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen