zondag 27 november 2022
27.8 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Snesiekondre heeft nu multifunctionele zaal van Sozavo

lees ook ...

Tegendemonstrantie of poging tot moord bij intocht Sinterkla...

Minister Yesilgöz komt terug op gebruik van het woord “tegendemonstranten” voor het belagen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bij de intocht van Sinterklaas in Staphorst. Het vragenuur in de Tweede Kame...

Snesiekondre in het district Brokopondo heeft nu een multifunctioneel kantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Met dit kantoor is de eerste stap gezet om de dienstverlening van het ministerie naar de gemeenschap daar efficiënter te doen laten verlopen. De opening is verricht door Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran.

Districtscommissaris (dc) van Paramacca Sipaliwini Osei Jabini gaf aan, dat de gemeenschap zeer tevreden is met de opzet van dit kantoor. Al jaren wachten de bewoners op een sociale zaken en CBB-kantoor. “Het is daarom een historisch moment voor de bewoners alsook het Paramacca gebied”, zei Jabini. Hij sprak de bewoners toe om daar gebruik van te maken. Verder richtte de dc een woord van dank aan diverse organisaties, die hebben bijgedragen.

Volgens minister Ramsaran kunnen bewoners van het Paramacca gebied nu ook dichtbij huis hun zaken in orde maken. De bewindsman gaf aan dat bij deze multifunctionele kantoor onder andere de betaaldiensten van het ministerie zoals de Dienst Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV) gevestigd zullen zijn alsook de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ). De gemeenschap kan daar terecht voor hun hulpaanvragen en overige registraties van het ministerie.

Ramsaran complimenteerde dc Jabini, die naar zijn inzien een uitstekende job heeft gedaan en een wezenlijke bijdrage geleverd heeft voor de totstandkoming van dit kantoor. “Hij heeft door creativiteit veel kunnen doen voor zijn gebied”, aldus de minister.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk juicht dit initiatief toe en motiveerde het ministerie van Sozavo om het goede werk voort te zetten. Ook feliciteerde hij de bewoners met deze mijlpaal. De opening van het multifunctionele centrum past precies binnen het decentralisatieproces. Hij gaf aan dat de regering zich inzet voor de totale bevolking.

Directeur Maverick Boejoekoe van Regionale Ontwikkeling & Sport was ook aanwezig bij de opening.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSnesiekondre heeft nu multifunctionele zaal van Sozavo