Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SMS stelt overheid ultimatum

Geplaatst

op

De Scheepsvaartmaatschappij Suriname (SMS) heeft aangekondigd al het werk neer te leggen als de overheid vóór twaalf uur vanmiddag de achterstallige gelden niet stort. De werknemers zijn het wachten zat.

Volgens Stefanus Ligorie, woordvoerder van de groep, zijn er duidelijke afspraken gemaakt en er is, afgelopen vrijdag door de directeur van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Joyce Blokland-Wijnstein, toegezegd dat de gelden gestort zouden worden. Inmiddels wachten wij al een week.

Ongeveer vijftig motoristen en matrozen zijn nog steeds niet uitbetaald. Zij wachten al tien maanden op het salaris. Als het werk gestaakt wordt dan zal de regering in moeten staan voor de consequenties”, aldus  Ligorie.

De werkgroep is wederom uitgenodigd door de Raad van Commissaris (RvC) bij TCT. Volgens Ligorie heeft het echter geen zin om weer om de tafel te gaan zitten. Ligorie: “Wat nu moet gebeuren is dat men ons moet uitbetalen. Als dat niet gebeurt vóór twaalf uur, dan leggen wij het werk neer.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Raymond

nieuwjaar en geen geld. als je werk wil je geld zien. waar is het geld dan. als je werkt komt er geld binnen dan moet je die mensen betalen. en het is nu 1q uur ik ben benieuwd wat er nu gebeurt. geen geld geen werk dan maar ergens werken die wel betaald.Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen