Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SMS stelt overheid ultimatum

Geplaatst

op

door

De Scheepsvaartmaatschappij Suriname (SMS) heeft aangekondigd al het werk neer te leggen als de overheid vóór twaalf uur vanmiddag de achterstallige gelden niet stort. De werknemers zijn het wachten zat.

Volgens Stefanus Ligorie, woordvoerder van de groep, zijn er duidelijke afspraken gemaakt en er is, afgelopen vrijdag door de directeur van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Joyce Blokland-Wijnstein, toegezegd dat de gelden gestort zouden worden. Inmiddels wachten wij al een week.

Ongeveer vijftig motoristen en matrozen zijn nog steeds niet uitbetaald. Zij wachten al tien maanden op het salaris. Als het werk gestaakt wordt dan zal de regering in moeten staan voor de consequenties”, aldus  Ligorie.

De werkgroep is wederom uitgenodigd door de Raad van Commissaris (RvC) bij TCT. Volgens Ligorie heeft het echter geen zin om weer om de tafel te gaan zitten. Ligorie: “Wat nu moet gebeuren is dat men ons moet uitbetalen. Als dat niet gebeurt vóór twaalf uur, dan leggen wij het werk neer.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Raymond

nieuwjaar en geen geld. als je werk wil je geld zien. waar is het geld dan. als je werkt komt er geld binnen dan moet je die mensen betalen. en het is nu 1q uur ik ben benieuwd wat er nu gebeurt. geen geld geen werk dan maar ergens werken die wel betaald.Advertentie

Suriname

Marihuanateelt wordt niet gelegaliseerd

Geplaatst

op

door

“Er is absoluut geen sprake van legalisatie van de marihuanateelt. Dit moet vooral goed doordringen tot de samenleving”, zegt Amzad Abdoel, voorzitter van de commissie van rapporteurs Industriële Hennepteelt. Hij benadrukt dat marihuana een THC-gehalte heeft van tussen de 5 en 12%, waardoor de teelt hiervan dus niet wordt gelegaliseerd. Tetrahydrocannabinol (THC) is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Volgens Abdoel wordt de teelt van hennep met een THC-gehalte van minder dan 0,3% bij wet geregeld en zal deze dan legaal zijn.

Abdoel verduidelijkt dat in artikel 2 van deze wet de grondslag is gegeven om cannabis die bestemd is voor industriële doeleinden (industriële hennep) te telen. Daarbij is in artikel 2 lid 2 van de Wet Verdovende Middelen een uitzondering gemaakt op de strafbaarheid van het telen van de cannabis, indien het betreft het telen van de cannabis voor industriële doeleinden. Met cannabis bestemd voor industriële doeleinden wordt niet anders bedoeld dan wat internationaal bekend staat als de hennep (Hemp) of industriële hennep. De wet Verdovende Middelen heeft volgens Abdoel in voornoemde bepaling eveneens het toegestane maximale gehalte aan THC van de industriële hennep vastgesteld op 0.3%. Bij industriële hennep kan het gehalte aan THC in normale omstandigheden tussen de 0.2% tot maximaal 0.3% uitkomen, terwijl het gehalte aan THC bij marihuana (strafbare cannabis) tussen de 5% en 20% bedraagt.

Hij merkte op dat velen in de samenleving het onderscheid nog niet kunnen maken tussen hennepteelt voor medicinale doeleinden en hennepteelt voor industriële doeleinden. Abdoel: “De teelt van hennep voor industriële doeleinden wordt verder in deze ontwerpwet geregeld. Net als de teelt van alle andere gewassen valt de teelt van hennep ook onder het ministerie van LVV.”

Abdoel wijst met nadruk op het doel van de wet, namelijk “het scheppen van de minimale randvoorwaarden voor de teelt en productie van de industriële hennep in Suriname.” Daarbij staat centraal dat, gelet op de gevoeligheid van deze materie, er een zodanig mechanisme, structuur en procedures tot stand moeten worden gebracht om te geraken tot een gedegen en veilige teelt en productie van industriële hennep in Suriname. Volgens hem dient te worden benadrukt, dat de teelt van de industriële hennep, binnen de door de wet gegeven kaders moet geschieden om eventuele misbruik van deze mogelijkheid uit te sluiten, dan wel te voorkomen.

Lees verder

Suriname

Gillmore Hoefdraad ziet aangifte van VHP als politieke stunt

Geplaatst

op

door

De VHP-fractie heeft gisteren bij procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday aangifte gedaan tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij heeft volgens de VHP geldelijke schuldverplichtingen gevestigd ten laste van de Staat en vanaf januari tot juli 2019 het wettelijke binnenlandse obligoplafond overschreden. Dit blijkt uit de cijfers zoals gepubliceerd door het Bureau voor de Staatsschuld.

Lees verder

Meest gelezen

X