Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SMS stelt overheid ultimatum

Geplaatst

op

De Scheepsvaartmaatschappij Suriname (SMS) heeft aangekondigd al het werk neer te leggen als de overheid vóór twaalf uur vanmiddag de achterstallige gelden niet stort. De werknemers zijn het wachten zat.

Volgens Stefanus Ligorie, woordvoerder van de groep, zijn er duidelijke afspraken gemaakt en er is, afgelopen vrijdag door de directeur van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Joyce Blokland-Wijnstein, toegezegd dat de gelden gestort zouden worden. Inmiddels wachten wij al een week.

Ongeveer vijftig motoristen en matrozen zijn nog steeds niet uitbetaald. Zij wachten al tien maanden op het salaris. Als het werk gestaakt wordt dan zal de regering in moeten staan voor de consequenties”, aldus  Ligorie.

De werkgroep is wederom uitgenodigd door de Raad van Commissaris (RvC) bij TCT. Volgens Ligorie heeft het echter geen zin om weer om de tafel te gaan zitten. Ligorie: “Wat nu moet gebeuren is dat men ons moet uitbetalen. Als dat niet gebeurt vóór twaalf uur, dan leggen wij het werk neer.”

1 Reactie

1 Reactie

  1. Raymond

    vrijdag 6 januari 2017 at 16:05

    nieuwjaar en geen geld. als je werk wil je geld zien. waar is het geld dan. als je werkt komt er geld binnen dan moet je die mensen betalen. en het is nu 1q uur ik ben benieuwd wat er nu gebeurt. geen geld geen werk dan maar ergens werken die wel betaald.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

39-jarige man ingesloten vanwege verkrachting 13-jarig meisje

Geplaatst

op

By

Een 39-jarige man is op maandag 11 februari na verkregen informatie, door het Arrestatie Team ( AT) op het terrein van het politie bureau Santodorp aangehouden en overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting van een 13-jarig meisje onder bedreiging met een vuistvuurwapen in de maand januari van het afgelopen jaar. Het 13-jarig slachtoffer vertelde aan haar vader wat haar was overkomen waarna men aangifte deed op het politiebureau Jeugdzaken. Sedert de maand februari van het vorig jaar werd de man opgespoord door de politie zonder het gewenst resultaat.

De man ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij zijn aanhouding is geen wapen op hem aangetroffen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met dit onderzoek.

Lees verder

Suriname

Verdachte in 6 kilo drugszaak komt vrij

Geplaatst

op

By

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft maandag de detentie van de verdachte Bert C. op verzoek van zijn advocaat, Aryan Ramlakhan, opgeheven.

In deze zaak was Bert samen met Natony W. en Ray S. aangehouden. Zij worden allen verdacht van overtreding van de Wet op Verdovende Midden. In oktober 2018 werd een inval gepleegd in de woning van Natony. De sterke arm trof in de slaapkamer van deze verdachte bijkans 6 kilo marihuana aan. In verband met het onderzoek werden de verdachte en zijn vriendin aangehouden.

Bij de politie hebben zij namen genoemd van 2 andere verdachten. In verband met het onderzoek heeft de rechter de vriendin van Natony als getuige gehoord. Zij was in deze zaak gedurende een maand ingesloten. Zij had de verdachte Bert niet vaak gezien. Zij en haar partner Natony hebben een meubelzaak. Zij had de verdachte Bert enkele keren daar gezien. Hij zou een bestelling hebben geplaatst. De verdachte Ray was wel vaker thuis bij haar geweest. Volgens Natony heeft Ray hem de drugs verstrekt. Tot 3 keren toe heeft Natony drugs van Ray ontvangen. Hij kwam in contact met Ray door een vriend, Donovan. Natony was Donovan geld schuldig en moest hem betalen. Op die dag ontmoette hij Donovan in de bar, alwaar hij Ray voorstelde aan Natony. In ruil voor dat geld, welke Natony van Donovan had geleend, moest hij een pakket bezorgen voor iemand. De verdachte Ray bezorgde het pakket thuis bij Natony en deze is later weer opgehaald door iemand anders. Zodoende kwam hij in contact met de drugsdealers. De verdachte Natony blijft erbij dat hij de drugs van Ray heeft gehad en dat Bert niets afweet van deze drugszaak.

De rechter hoorde alle 3 verdachten beurtelings en het bleek dat het aandeel van Bert bijkans niets is geweest in deze zaak. De advocaat deed daarbij een verzoek om Bert in vrijheid te willen stellen. De magistraat ging mee met de raadsman en schorste de hechtenis van Bert op. De 2 andere verdachten, te weten Natony en Ray, blijven in arrest. Op 8 april wordt de behandeling voortgezet.

Lees verder

Meest gelezen