Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SMS stelt overheid ultimatum

Geplaatst

op

door

De Scheepsvaartmaatschappij Suriname (SMS) heeft aangekondigd al het werk neer te leggen als de overheid vóór twaalf uur vanmiddag de achterstallige gelden niet stort. De werknemers zijn het wachten zat.

Volgens Stefanus Ligorie, woordvoerder van de groep, zijn er duidelijke afspraken gemaakt en er is, afgelopen vrijdag door de directeur van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Joyce Blokland-Wijnstein, toegezegd dat de gelden gestort zouden worden. Inmiddels wachten wij al een week.

Ongeveer vijftig motoristen en matrozen zijn nog steeds niet uitbetaald. Zij wachten al tien maanden op het salaris. Als het werk gestaakt wordt dan zal de regering in moeten staan voor de consequenties”, aldus  Ligorie.

De werkgroep is wederom uitgenodigd door de Raad van Commissaris (RvC) bij TCT. Volgens Ligorie heeft het echter geen zin om weer om de tafel te gaan zitten. Ligorie: “Wat nu moet gebeuren is dat men ons moet uitbetalen. Als dat niet gebeurt vóór twaalf uur, dan leggen wij het werk neer.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Raymond

nieuwjaar en geen geld. als je werk wil je geld zien. waar is het geld dan. als je werkt komt er geld binnen dan moet je die mensen betalen. en het is nu 1q uur ik ben benieuwd wat er nu gebeurt. geen geld geen werk dan maar ergens werken die wel betaald.Advertentie

Suriname

Boy Scouts op bezoek bij president Bouterse

Geplaatst

op

door

In verband met de Jamboree, heeft de Boy Scouts een bezoek gebracht aan president Desi Bouterse op het presidentieel Paleis. De president, de Chief Scout, is de beschermheer van de scouting in Suriname.

President Bouterse, de Chief Scout, is de beschermheer van de scouting in Suriname. Volgens Bouterse is het een bijzondere eer om de plechtige ceremonie mee te maken. De hoofdcommissaris, Glenn Kranenburg, droeg de Nationale das voor de Chief Scout, waarna de twee het contingent team van hun dassen voorzag. Ook de verkenners kregen hun das.

“Indachtig de protocollen, normen en waarden die de Boy Scouts uit dragen, ben ik ervan overtuigd dat wij als vertegenwoordigers van Suriname, Suriname op de kaart zullen plaatsen”, sprak de Chief Scout. Verder is hij ervan verzekerd dat het een groot succes zal worden.

De hoofdcommissaris van de Boy Scouts bedankte de Chief Scout voor zijn warm ontvangst en de steun die zij van hem hebben ontvangen.

De Jamboree wordt een keer in de vier jaren georganiseerd. Dit jaar wordt het gehouden in West Virginia, in de Verenigde staten van Amerika. Tijdens de Jamboree zullen verschillende vraagstukken zoals klimaatsverandering, armoedebestrijding en jeugdcriminaliteit besproken worden.

Voor vertrek is het gebruik dat de Boy Scouts een bezoek brengen aan de Chief Scout, voor een afmars bezoek. Op zondag 21 juli aanstaande vertrekt de eerste groep en op maandag 22 juli de tweede. De Jamboree duurt van 22 juli tot en met 2 augustus 2019.

Lees verder

Suriname

Politieke partijen geïnformeerd over grondenrechten

Geplaatst

op

door

Het Management Team Grondenrechten der Inheemse en Tribale volken in Suriname, het secretariaat en drie technische commissies hebben vertegenwoordigers van politieke partijen ingelicht over de stand van zaken in het proces naar wettelijke erkenning van grondenrechten. Politieke partijen met een vertegenwoordiging in De Nationale Assemblée waren voor deze consultatie uitgenodigd. De Palu, NDP, DOE, BEP, PL, HVB en NPS zijn ingegaan op de uitnodiging. Een vertegenwoordiger van de VVV, een buitenparlementaire partij die zich heeft aangemeld is ook toegelaten tot de bijeenkomst, die op het Kabinet van de President is gehouden.

Er is algemene informatie rond het traject dat wordt afgewerkt gegeven. Verder is ook inzicht verschaft over het vraagstuk, de taakstelling en de doelen die worden nagestreefd. Door de voorzitters van de commissies Wetgeving, Democratie en Bewustwording is een inleiding gehouden over de verrichtingen en wat er nog te doen is.

Na de presentatie hebben deelnemers de ruimte gekregen om vragen te stellen, meningen te geven en suggesties te doen. Er zijn veel vragen gesteld over de verschillende soorten van collectieve rechten, die Suriname zou kunnen hanteren. Deelnemers hebben duidelijkheid gevraagd over de manier waarop de beleving van de nieuwe wetgeving in de praktijk van invloed kan zijn op de rechten van andere Surinamers en hoe de overheid zal toezien op de naleving van de wetgeving. Het belang van de consultaties met de diverse belanghebbenden is opnieuw onderstreept.

Lees verder

Meest gelezen

X