zaterdag 27 november 2021
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Smokkel zangvogels mislukt

lees ook ...

Santokhi: “investeerders aantrekken topprioriteit op E...

Het aantrekken van investeerders is topprioriteit voor Suriname op de Expo 2020 in Dubai. Aan het hoofd van een delegatie is president Chandrikapersad Santokhi donderdag vertrokken. Expo Dubai 2020 is...

De Dienst ’s Lands Bosbeheer/Natuurbeheer van het Ministerie Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) kreeg op donderdag 15 oktober melding van inbeslagname van zangvogels op de Johan Adolf Pengel (JAP) luchthaven. De inbeslagname werd gedaan door de politie in verband met smokkel van deze dieren richting Nederland door een reiziger met het Nederlandse paspoort.

Het gaat om 33 vogels, waarvan acht stuks in tandpasta dozen waren verborgen. De acht hebben helaas het loodje gelegd. De in beslag genomen vogelsoorten zijn sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek. De 24 stuks levende vogels zijn in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van de dienst ‘s Lands Bosbeheer.

LBB/Natuuurbeheer laat weten, dat voor invoer naar Suriname of uitvoer van Suriname van dieren en planten en of delen ervan of producten vervaardigd met delen ervan, een vergunning  nodig is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSmokkel zangvogels mislukt