donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Smokkel zangvogels mislukt

lees ook ...

Kinderen Trio-dorp Amatopo voor het eerst naar school

De kinderen van het Trio-dorp Amatopo in het zuidwesten van Suriname zijn maandag voor het eerst naar school gegaan. Dit betekent dat niet alleen vierjarigen in de schoolbanken zitten, maar ook kinder...

De Dienst ’s Lands Bosbeheer/Natuurbeheer van het Ministerie Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) kreeg op donderdag 15 oktober melding van inbeslagname van zangvogels op de Johan Adolf Pengel (JAP) luchthaven. De inbeslagname werd gedaan door de politie in verband met smokkel van deze dieren richting Nederland door een reiziger met het Nederlandse paspoort.

Het gaat om 33 vogels, waarvan acht stuks in tandpasta dozen waren verborgen. De acht hebben helaas het loodje gelegd. De in beslag genomen vogelsoorten zijn sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek. De 24 stuks levende vogels zijn in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van de dienst ‘s Lands Bosbeheer.

LBB/Natuuurbeheer laat weten, dat voor invoer naar Suriname of uitvoer van Suriname van dieren en planten en of delen ervan of producten vervaardigd met delen ervan, een vergunning  nodig is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSmokkel zangvogels mislukt