zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(4)

Smerig eethuis per direct gesloten

lees ook ...

Regionieuws TV Suriname – KLM maakt noodlanding op Az...

- KLM toestel maakt noodlanding op de Azoren - Schaarste levensmiddelen dreigt door gebrek aan dollars - De brandweerpost aan de Toekomstweg kon wekenlang niet uitrukken https://youtu.be/wNNU5f-1...

Sommige eigenaren van eethuizen nemen het niet zo nauw met de hygiëne. Er wordt veelal alleen gedacht aan het verkopen van voeding en natuurlijk het inkomen dat met de verkoop binnenkomt. De Bestuursdienst van Centrum en de afdeling Milieu- en Gezondheidsdienst (MGD) van het commissariaat zijn weer gestart met controlewerkzaamheden in alle eet- en drinkgelagen van Paramaribo-Centrum. Een zaak moest per direct worden gesloten.

De inrichtingen worden onderworpen aan een grondige hygiënische- en voedselveiligheidscontrole. Er wordt hierbij samengewerkt met het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De etenszaak die werd gesloten voldeed helemaal niet aan de vereisten om voeding te kunnen verkopen. Tijdens de controlewerkzaamheden zijn de bestuursambtenaren gestuit op een zeer onhygiënische situatie. Bovendien beschikte de houder van de etenszaak niet over een geldige vergunning.

Het is vaker voorgekomen dat eethuizen worden gesloten vanwege de zeer slechte hygiënische situatie die er wordt aangetroffen. Vaak worden er boetes opgelegd als er niet wordt voldaan aan de voorwaarden voor het verkopen van voedsel.

De eigenaar van de bewuste etenszaak is in zware overtreding, omdat die niet in het bezit is van een vergunning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSmerig eethuis per direct gesloten