dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Smart water education program Nickerie en Coronie

lees ook ...

Verkiezingspropaganda ten spijt: ABOP en PL apart naar stemb...

De nieuwe politieke partij ABOP-PL zal bij de komende verkiezingen een papieren tijger blijven, nu de ABOP en PL onlangs hebben besloten afzonderlijk de verkiezingen in te gaan. Dit nieuws werd bevest...

Scholieren op scholen in Coronie en Nickerie zijn van 30 oktober 2023 tot en met 1 november 2023 middels “The Smart Water Education Program” op het hart gedrukt om water juist te gebruiken. Dit programma maakt deel uit van het agriculture competitiveness program(SUL1020). Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij staat hierachter in samenwerking met de IICA (Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture).

Trainer Dino Demidof is landbouwkundig ingenieur gespecialiseerd in waterkwaliteit en beheer. Hij is ervan overtuigd dat klimaatsverandering ook te zien is in ons land, en dat jongeren daarom bewust gemaakt moeten worden over watergebruik, zodat dat effect zal hebben op het gebruik van onze overgebleven waterbronnen. Het gaat dus ook om water in kreken en rivieren.

De korte lessen en oefeningen sluiten aan bij de Aardrijkskundelessen, die de scholieren al hebben gekregen. Het gaat om jongeren tussen 11 en 14 jaar. Men wil op middelbare scholen ook hetzelfde doen. In elk district zullen de lessen aangepast worden aan de belevingswereld van de trainees.

De St. Antoniusschool in Coronie, de Openbare School 3 Wageningen en de O.S. Dehlischool, Mulo West, O.S. Bacovendam en Mulo Henar in Nickerie zijn reeds getraind.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSmart water education program Nickerie en Coronie