zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Sluis te Donderskamp/Konomerume wordt hersteld

lees ook ...

SHTTC bevordert duurzame economische groei met baktraining i...

Van 27 november tot en met 1 december organiseerde het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) een tra...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij bracht het afgelopen weekend een orientatiebezoek aan de Arawarasluis in het Boven Nickerie/Wayambogebied die buiten werking was, door gebrek aan onderhoud de afgelopen 15 jaren.

Deze sluis was in 1963 gebouwd met de bedoeling om water vanuit de Boven Nickerierivier te stuwen richting Nickerie ten behoeve van de natte rijstbouw. Het water stroomde anders via de Wayamborivier richting Coppename.

Momenteel is door de grote droogte de zouttong in de Nickerierivier tot voorbij de Henarbrug naar binnen gedrongen waardoor er geen irrigatiewater uit de rivier ingepompt kan worden voor inzaai van padie. Een diepe coupure in de oever van zeker 40 meters breed nabij de sluis, is reeds gedicht en wordt momenteel verder verbreed en versterkt.

Alle benodigde materialen worden middels een ponton vanuit de omgeving aangevoerd. Het onderhoud aan de sluis is over 2 weken af waarna deze gesloten kan worden ter omleiding van het water welke momenteel verspild raakt. De dienstwoning aldaar is ook al bijna opgeknapt. Als alles volgens schema verloopt, kan er binnen een maand een verhoging van het waterniveau in de Nickerierivier verwacht worden.

Er worden voorbereidingen getroffen om vanuit het dorp Konomerume(Donderskamp), op een afstand van 15 minuten varen, personeel aan te trekken, die na een training in dienst genomen zal worden voor bediening en onderhoud van de sluis en het emplacement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSluis te Donderskamp/Konomerume wordt hersteld