Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM zet vluchten voort met ingehuurde toestellen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal voorlopig al haar vluchten naar Amsterdam uitvoeren met ingehuurde vliegtuigen, totdat het bedrijf beschikt over de Boeing 777. De Airbus A340 kampt met technische problemen, waardoor de luchtvaartmaatschappij heeft besloten het twee maanden eerder van de hand te doen.

In een persbericht zegt de SLM, dat er na de laatste A-check opnieuw technische problemen met enkele motoren waren. Het uitvallen van de Airbus brengt onvoorziene kosten met zich mee voor de SLM.

Het bedrijf is nu genoodzaakt toestellen in te huren en zijn vluchten op de Mid-Atlantische route vertraagd uit te voeren. Hoge vertragingskosten, terugkerende technische kwesties, reputatieschade en de druk op de “uitdagende financiële” positie, waren voor de SLM de reden om de knoop met de Airbus door te hakken.

De luchtvaartmaatschappij richt zich nu op de intrede van de Boeing 777. Zowel de trainingen en certificeringsprocessen daartoe zijn in gang gezet. Het is nog niet duidelijk wanneer de Boeing 777 op de Mid-Atlantische route zal worden ingezet.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X