donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

SLM wil een jaar lang maandelijks US$2 miljoen

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

Om de operationele kosten van het bedrijf te dekken wil de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gedurende een jaar US$ 2 miljoen ondersteuning van de overheid. Dit heeft de leiding van het bedrijf gevraagd aan vicepresident Ronnie Brunswijk. De luchtvaartmaatschappij is bezig de bedrijfsactiviteiten aan te passen en wil niet alleen opereren als carrier naar eindbestemmingen, maar ook als transit carrier fungeren.

De vp heeft de SLM-directeur Paul de Haan samen met de directie en Raad van Commissarissen gisteren ontvangen. Hierbij is het SLM Crisis- en Herstelplan 2021-2023 aangeboden aan de vp aangeboden. In dit plan is onder andere een traject om te komen tot imagoverbetering van de SLM opgenomen. Het vertrouwen van de consument in de SLM moet toenemen. Om het bedrijf gezond te maken wil de leiding ook het personeelsbestand, dat te log is, aanpakken. Een deel van het personeel zal op een natuurlijke wijze worden afgevloeid.

Aan de regering wordt gevraagd om de parastatale bedrijven en overheidsafdelingen voor hun cargodiensten van en naar Suriname te verwijzen naar de SLM. Dit zal tot gevolg hebben dat een groot deel van de operationele kosten wordt gedekt. Ook vraagt de SLM dat de regering bewerkstelligd dat wanneer de offshore olieboringen starten de drilling rights voor wat betreft cargo aan de national carrier wordt toegewezen.

Verder vraagt de SLM betere vaststelling van de Covid-protocollen. Er is een definitief standpunt nodig over de chartervluchten. Momenteel moet het bedrijf vanwege de total lockdown steeds passagiers alloceren en vluchten wijzigen. Zij doet een beroep op de regering om voor deze vluchten de protocollen aan te passen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM wil een jaar lang maandelijks US$2 miljoen