vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
3
(8)

SLM vol schulden en kaalplukkers gevlogen?

lees ook ...

Twintig jaar Wereldbloeddonordag

   De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis viert vandaag de 20e verjaardag van Wereld Bloeddonordag. Het thema van dit jaar is: 20 years of celebrating giving: thank you blood donors!”...

Droge ogen en loslippigheid deden Financiën en Planning minister Raghoebarsingh onthullen dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij deze maand voor het eerst sinds regering Santokhi- Brunswijk aanzit geen subsidie heeft gehad van de Staat. (Duh..deze maand is hoogseizoen )

Ook blijkt hieruit weer dat deze VHP-President en Abop vice president beroeps leugenaars zijn want staats subsidie voor de National Carrier hebben ze altijd ontkend. Verder hoor je ze niet over de oude SLM schulden van zover we weten 75 miljoen US dollars. En al helemaal niet over de falende Nederlandse directeur Paul de Haan en de Raad van Commissarissen (RvC)

Geen Haan kraait ernaar
Over directie en RvC-leden die onterecht veel geld van het staatsbedrijf gekregen zouden hebben, horen we nu een roep om naamszuivering. Zoals u op de FB foto compositie ziet is SLM 1,4 miljoen US kwijt geraakt aan dit groepje ondeskundige, nepotistisch benoemde (=geregelde) personen. Op de foto is -met de klok mee- te zien Henna Draaibaar, Xaviera Jesserun, Prenobe Bisessur en Paul de Haan.

Santokhi liet de Nederlander Paul de Haan halen om de Suriname Airways (=SLM) weer gezond te maken. Eerder was de Haan manager van Oeganda Airways en kon een paar jaar in dat corrupte land fungeren, waardoor Suriname een makkie voor hem was.
De Haan zelf kreeg een hoog salaris in valuta een vrijwel gratis reizen. Je vraagt je af wat de Haan verder bij SLM deed want hij blijkt in 9 maanden meer dan 30 keer op reis naar het buitenland te zijn geweest!
Het enige wat de Haan deed was zoveel mogelijk personeel vragen en onder pressie zetten om ontslag te nemen. Er is inderdaad een overschot aan personeel omdat politieke figuren altijd baantjes hebben gegeven aan (ondeskundige) aanhangers en familie in Staatsbedrijven. De rest van het personeel kreeg in bepaalde gevallen zelfs 20% minder salaris.

Santokhi’s zoveelste leugen
Santokhi blies hoog van de toren dat hij de niet kloppende zaken juridisch zou laten afhandelen, en de SLM directeur zou aanhouden maar de dag dat hij het beloofde was nog nauwelijks voorbij of de Haan ging over Surinames oostgrens rivier met een bootje naar Frans Guyana (= Europees overzees gebiedsdeel) en er kraaide geen haan meer naar. Paul de Haan zelf gaf nog wat verklaringen aan Surinaamse media vanuit Nederland, maar echt aannemelijk klonk het niet.

Over het juridisch onderzoek naar malversaties bij de SLM horen we niets meer en ook over de rol daarin van de juridisch adviseur van de SLM toen: Prenobe Bisessur zwijgt men van overheidswege als het graf. (wordt morgen vervolgd)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM vol schulden en kaalplukkers gevlogen?