Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM voert vlucht naar Nederland alsnog uit

Geplaatst

op

SLM Suriname

De SLM-vlucht van gisteravond met bestemming Amsterdam die geen voortgang vond, staat voor vanavond om 18.00 (Surinaamse tijd) gepland. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten in een bekendmaking.

“Surinam Airways maakt bekend dat vlucht PY994 van 13 maart 2020 met bestemming Amsterdam bij mate van hoge uitzondering, volgens een gewijzigd vliegschema zal worden uitgevoerd. Passagiers van de vertraagde vlucht PY994/13 maart zullen vervoerd worden op heden, zaterdag 14 maart 2020”, staat in de bekendmaking van de Public Relations Department.

Het vliegtuig uit Amsterdam landde gisteravond rond 21.00 uur op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Er deed zich een situatie voor waarbij er sprake zou zijn van een vermoedelijk COVID-19-geval aan boord van het toestel. Deze passagier is na de landing van het vliegtuig direct afgevoerd om te worden getest. Intussen is bekend dat deze persoon negatief is getest.

Alle passagiers en bemanningsleden moesten uit voorzorg aan boord van het toestel blijven, totdat de testresultaten bekend waren. Om de vlucht die gepland was naar Amsterdam alsnog uit te voeren werd een maatregel getroffen om de passagiers in quarantaine te houden, door ze te laten overstappen op een ander vliegtuig. De passagiers hebben geweigerd, waardoor de vlucht naar Amsterdam niet kon worden uitgevoerd.

Hoewel het luchtruim van Suriname is gesloten vanaf 00.00 uur, wordt voor de vlucht naar Amsterdam een hoge uitzondering gemaakt.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Armand

Bij mate van hoge uitzondering. Idd. Alle vluchten moet men aan de grond houden alle vliegmaatschappijen. Als de piloot tijdens het vliegen ziek word corona dan heeft de co piloot het toch ook? Ja dat word eng. Nu even rust. SLM doet er verstandig aan om even de rust te bewaren en over een maand weer te evalueren hoe het gaat. Geen onnodige risico’s nemen .

Wendy

Als 1 piloot corona heeft tijdens vliegen dan heeft de co piloot het idd ook. Harror. Alle vliegtuigen over de hele wereld op de grond dan is er geen ruimte. Waar parkeer he ze. Ze horen re vliegen zodat er ruimte instaat.Advertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen