Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM voert vlucht naar Nederland alsnog uit

Geplaatst

op

SLM Suriname

De SLM-vlucht van gisteravond met bestemming Amsterdam die geen voortgang vond, staat voor vanavond om 18.00 (Surinaamse tijd) gepland. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten in een bekendmaking.

“Surinam Airways maakt bekend dat vlucht PY994 van 13 maart 2020 met bestemming Amsterdam bij mate van hoge uitzondering, volgens een gewijzigd vliegschema zal worden uitgevoerd. Passagiers van de vertraagde vlucht PY994/13 maart zullen vervoerd worden op heden, zaterdag 14 maart 2020”, staat in de bekendmaking van de Public Relations Department.

Het vliegtuig uit Amsterdam landde gisteravond rond 21.00 uur op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Er deed zich een situatie voor waarbij er sprake zou zijn van een vermoedelijk COVID-19-geval aan boord van het toestel. Deze passagier is na de landing van het vliegtuig direct afgevoerd om te worden getest. Intussen is bekend dat deze persoon negatief is getest.

Alle passagiers en bemanningsleden moesten uit voorzorg aan boord van het toestel blijven, totdat de testresultaten bekend waren. Om de vlucht die gepland was naar Amsterdam alsnog uit te voeren werd een maatregel getroffen om de passagiers in quarantaine te houden, door ze te laten overstappen op een ander vliegtuig. De passagiers hebben geweigerd, waardoor de vlucht naar Amsterdam niet kon worden uitgevoerd.

Hoewel het luchtruim van Suriname is gesloten vanaf 00.00 uur, wordt voor de vlucht naar Amsterdam een hoge uitzondering gemaakt.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Armand
zondag 15 maart 2020 09:11

Bij mate van hoge uitzondering. Idd. Alle vluchten moet men aan de grond houden alle vliegmaatschappijen. Als de piloot tijdens het vliegen ziek word corona dan heeft de co piloot het toch ook? Ja dat word eng. Nu even rust. SLM doet er verstandig aan om even de rust te bewaren en over een maand weer te evalueren hoe het gaat. Geen onnodige risico’s nemen .

Wendy
zondag 15 maart 2020 09:28

Als 1 piloot corona heeft tijdens vliegen dan heeft de co piloot het idd ook. Harror. Alle vliegtuigen over de hele wereld op de grond dan is er geen ruimte. Waar parkeer he ze. Ze horen re vliegen zodat er ruimte instaat.Advertentie

Suriname

Surinaamse parlementsvoorzitter Brunswijk ontslagen uit ziekenhuis na COVID-19-besmetting

Geplaatst

op

Ronnie Brunswijk

Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk is maandag ontslagen uit het ziekenhuis. Op 1 juli werd bekend dat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) besmet was geraakt met het COVID-19-virus. De DNA-voorzitter heeft in een video op Facebook getoond dat hij thuis is. “Mi doro oso en bedank ala sma gi den geschenk nanga gelukwensen. Mi de boen,” schrijft hij op zijn page.

Op 29 juni werd hij tijdens de Buitengewone Openbare Vergadering gekozen tot voorzitter van het hoogste orgaan van staat. De volgende dag werd bekend dat PL-voorzitter Paul Somohardjo besmet was met het coronavirus. Er ontstond enigszins paniek onder sommige personen die in DNA aanwezig waren. Ook de voorzitters van de NPS en VHP, respectievelijk Gregory Rusland en Chan Santokhi zijn getest op het virus. Alleen Santokhi is negatief getest. Er is direct ook actie ondernomen om het gebouw te ontsmetten.

Intussen circuleren hardnekkige geruchten dat Brunswijk toch liever vicepresident wordt van de Republiek Suriname. Als hij toch voor de functie gaat, zal mogelijk de ondervoorzitter van de ABOP, Marinus Bee, parlementsvoorzitter worden. Na een huishoudelijke vergadering die maandag in het parlement is gehouden is bekendgemaakt dat de verkiezingen voor president en vicepresident op 13 juli worden gehouden. Kandidaten voor deze functies mogen tot uiterlijk 8 juli worden ingediend.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Hoe is het leven nu op straat in Suriname ?

Geplaatst

op

Img 9fb6502b1867 1

Covid19 is nog steeds razende in Suriname, maar toch de scholen gaan weer open, onlangs is reeds bekend dat er een aantal regeringsleiders besmet zijn, bussen gaan weer rijden,.en toch……. De meningen zijn verdeeld, de straat praat……….

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen