zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

SLM verwelkomt tweede B737-800 als onderdeel van vlootuitbreiding

lees ook ...

Parlementsvoorzitter spreekt tijdens AmCham SR Banking, Fina...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft het publiek toegesproken tijdens de opening van de vijfde dag van de AmCham SR Banking, Finance and Innovation Week. Voorzitter Bee benadrukte het belang van het...

De tweede B737-800, met registratienummer PZ-TCX, landde onder het bevel van gezagvoerder Miquel Jap en Captain Jim Laret in de vroege ochtend van woensdag 27 september vanuit Marana (Arizona, VS) omstreeks 02.15 uur op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te Zanderij. Na aankomst in Suriname zal er in samenwerking met de Surinaamse luchtvaartautoriteit CASAS worden gewerkt aan het voltooien van de benodigde documentatie.

Tevens zal het vliegtuig worden aangemeld op alle bestemmingen die op dit moment door Surinam Airways worden bediend. Zodra alle documentatie en aanmeldingen in orde zijn, zal het vliegtuig binnen afzienbare tijd commercieel worden ingezet op regionale routes.

Met de toevoeging van de PZ-TCX wordt de operationele flexibiliteit vergroot en wordt tevens een stevige basis gelegd voor de geplande groei en stabiliteit van Surinam Airways. Het bedrijf blijft met vastberadenheid werken aan het behalen van haar bedrijfsdoelen en het verbeteren van haar dienstverlening aan de passagiers.

Op maandag 3 juli 2023 heeft Surinam Airways de leaseovereenkomst ondertekend voor haar tweede B737-800, als onderdeel van het streven naar volledige controle over haar vloot. De overeenkomst werd gesloten met AerCap, een van ‘s werelds grootste vliegtuig leasemaatschappijen. Bijna drie maanden na deze ondertekening mocht Surinam Airways het vliegtuig officieel verwelkomen op de internationale luchthaven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM verwelkomt tweede B737-800 als onderdeel van vlootuitbreiding