zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4.2
(15)

SLM verpest trouwfeest op Curaçao

lees ook ...

Suriname is attempting to repay its debt with China

Even as the Dutch-speaking Caribbean Community (CARICOM) nation turns to Beijing for future project financing, Suriname is seeking to achieve an agreement with Beijing on its unpaid debt to the Asian ...

Onderstaand verhaal is een belevenis van een Surinam Airways reiziger die de SLM nog wel wilde steunen door met hen te reizen op zondag 05 juni jongstleden. De dame ging naar een bruiloft van een goede vriendin op Curacao en had een bruidstaart gemaakt voor het bruidspaar. Maar de hele reis viel in het water en het bruidspaar had geen taart. Leest u mee. 

Een goede vriendin van je gaat trouwen dus je besluit haar, in overleg met haar moeder en de groom to be, te verassen en boekt een korte trip naar Curaçao met de SLM (ja I know, in deze tijd wie vertrouwt de SLM nog, maar goed je wil ze supporten dus boek je toch). Zondag gaan en woensdag terug. Als huwelijkskado besluit je om de trouwtaart te maken, omdat je weet hoeveel de bride to be van jouw taarten houdt. Maandag is het huwelijk dus met de geplande aankomsttijd op zondag van 09.50u heb je ruim tijd om je vriendin te verassen en daarna de trouwtaart te decoreren.

Alle voorbereidingen voor de taart (bakken, icing maken, edible flowers bestellen) doe je in Suriname zodat het decoreren op Curaçao snel verloopt). De hotelkamer is reeds geboekt voor maandag en dinsdag (het plan is om zondag bij de bruid thuis of bij haar moeder te overnachten). Vriendinnen van de bride to be sturen een kadotje mee voor het koppel. Rond 20.00u zaterdag avond hoor je van je reisagent dat de vlucht van zondag waarschijnlijk vertraging heeft; berichtgeving volgt. De geplande vertrektijd is nu maandag 10.00u en met een aankomsttijd van 13.20u ben je nu sowieso te laat voor de huwelijksvoltrekking, maar moet het wel haalbaar zijn om aanwezig te zijn op de receptie en de taart ter plekke te decoreren.(aankleden zal dan maar op het vliegveld van Curaçao moeten gebeuren).

Maandag om 6.45u meld je je keurig aan op Zanderij, er is al een rij bij de incheckbalie maar verder nog geen activiteit. Ongeveer een uur later krijgen we keurig bericht van het grondpersoneel op zanderij dat we nog niet kunnen starten met het inchecken omdat de benodigde documentatie van het vliegtuig nog niet in orde is. Een uur later begint het inchecken alsnog, wel met de mededeling dat het vertrek onder voorbehoud is. Inmiddels in de vertrekhal aangekomen is het wachten om te boarden… het is inmiddels 09.30u en er wordt nog geen aanstalten gemaakt om de passagiers te laten instappen. Rond 13.00 u krijgen wij een broodje, een flesje water en een pakje chips aangeboden. De documentatie is nog niet in orde… ; je maakt ff een snelle calculatie en komt tot de conclusie dat je de receptie niet meer zal halen.

Fast forward naar 15.30u… “beste passagiers vlucht PY 631 met als bestemming Curaçao is gecanceld.” Van het grondpersoneel krijgen we te horen dat wij ons telefoonnummer en email adres op de achterkant van het instapbewijs moeten noteren, wij worden dinsdag rond 13.00u gecontact door de SLM. Daar ga je dan met een weddingcake in je handbagage en een koffer met wedding Gifts terug naar huis. Dinsdag 7juni, 14.00u, nog geen email of telefoontje van de SLM. Om 15.30u krijg je te horen van je reisagent (van SLM geen boe of bah) dat de vlucht nu gepland staat op woensdag 8 juni.

Alsnog vertrekken heeft geen zin want de wedding is voorbij en je hebt werk ingepland voor vrijdag en zaterdag. Beste Surinam Airways, wie vergoedt mijn hotel kosten nu? (Want cancelen van je booking lukt natuurlijk niet op de dag dat je eigenlijk zou moeten inchecken), wie vergoedt de kosten die gemaakt zijn om op Zanderij te komen? En dan hebben we het al helemaal niet over het feit dat je vriendin en haar man GEEN trouwtaart hadden op hun wedding day.

Is het niet jullie taak om ervoor te zorgen dat de benodigde documentatie voor een charter vlucht in orde is VOORDAT er een samenwerking wordt aangegaan met een andere carrier? Ik denk dat jullie serieus moeten overwegen om jullie slogan “Flying on trusted wings” aan te passen, want het vertrouwen in jullie is VER te zoeken.

Tot zover het zeer aktuele verhaal over ‘Flying on Trusted Wings’.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM verpest trouwfeest op Curaçao