maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

SLM klampt zich vast aan wetleasetoestellen om de route naar Amsterdam te behouden

lees ook ...

Firstlady Mellisa neemt deel aan tweede editie SCLAN

In New York, is momenteel de tweede editie van de driedaagse leiderschapstraining gaande, waar firstlady Melissa Santokhi- Seenacherry zal deelnemen als voorzitter van de Spouses of CARICOM leaders Ac...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is woensdag jongstleden voor de achtste keer in minder dan drie maanden tijd in zee gegaan met een leasemaatschappij op de route Amsterdam-Paramaribo. Dit is het geval vanaf het aflopen van de lease van de ‘eigen’ A340-300. De maatschappij huurt door overmacht telkens een vliegtuig inclusief crew, terwijl de eigen crew thuiszit.

Een A340-300 Airbus van de Duitse luchtvaartmaatschappij Universal Sky Carrier (USC) zal volgens plan visa versa vliegen. Dit toestel biedt plaats aan 253 passagiers. Het lijkt erop dat de maatschappij niet in staat is om een ‘eigen’ toestel te huren. Vliegtuigen worden ingehuurd om de route te onderhouden. Deskundigen vinden dat zakendoen op deze manier ‘niet optimaal’ is. Deze manier van handelen kost de maatschappij veel geld, maar ze kunnen hoogstwaarschijnlijk onder de omstandigheden moeilijk een ander deal (drylease) sluiten, waarbij de eigen crew wordt ingezet.

Na de ‘eigen’ A340-300 kwamen twee Airbus A330-200’s van Maleth Aero, een A330-200 en Boeing 777-200 van Privilege Style, een Airbus A340-300 van HiFly en een Airbus A330-300 van Smartlynx.

Het is onbekend hoelang men met deze 19 jaar oude A340-300 van Universal Sky Carrier (USC) verder kan, die nog het originele South African Airways-interieur heeft. SLM wil hierover niets kwijt.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM klampt zich vast aan wetleasetoestellen om de route naar Amsterdam te behouden