donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

SLM-kist weer in onderpand in Miami

lees ook ...

Regering garandeert subsidie bus- en boothouders

Iedere maand geeft de regering ruim 400 miljoen SRD uit aan brandstofsubsidie ten behoeve van de samenleving. Dit zou volgens president Chandrikapersad Santokhi erg zwaar drukken op het budget van de ...

De SLM Boeing 737 is vanmiddag op de luchthaven van Miami weggesleept bij de terminal. Het is al voor de tweede keer in nog geen twee maanden dat dit is gebeurd. Passagiers die naar Suriname dachten te vertrekken moesten toekijken hoe het SLM-toestel onder toezicht van de politie werd weggesleept.

Het is nog niet duidelijk of de bagage vóór het wegslepen uit het toestel werd verwijderd. Ook kon niet gemeld worden waarom het toestel dit keer niet naar ons land kon vertrekken. Het vermoeden bestaat wel dat er net als de vorige keer, een financiële kwestie speelt en de SLM eerst aan een bepaalde financiële verplichting dient te voldoen voor dat het toestel wederom wordt vrijgegeven.

Er dient nu wel een beslissing te worden genomen door de leiding van de SLM, maar meer nog door de overheid, betreffende de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Geld vrijmaken of het vliegtuig opgeven. Dat is een moeilijke keus, gezien onze moeilijke economische situatie en wij de vliegmaatschappij eigenlijk willen behouden. Maar wat er nu gebeurd is geen stijl voor een onafhankelijk land, rijk aan grondstoffen met nauwelijks meer dan een half miljoen inwoners.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM-kist weer in onderpand in Miami