zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

SLM kijkt naar de toekomst

lees ook ...

Suriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor ...

Suriname en Jamaica streven naar sterkere bilaterale betrekkingen en willen nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit was het centrale thema tijdens het bezoek van de ...

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is tijdens de pandemie zwaar getroffen, zoals de rest van de luchtvaart wereldwijd. Toch is de national carrier van plan een solide basis te leggen, om groei en ontwikkeling mogelijk te maken. “Het bedrijf kruipt langzaam uit het dal,” volgens SLM-directeur Steven Gonesh  in een vraaggesprek met de Communicatie Dienst Suriname(CDS). Het bedrijf streeft naar herstel.

 De directeur heeft zaken geïdentificeerd om uit de rode cijfers te komen. “Het bereiken van een positieve cashflow kan binnen 1 of 2 jaar worden gerealiseerd, maar dat vereist dat we de juiste stappen nemen op het juiste moment en met de juiste timing.”

Het bedrijf moet in staat zijn om operationele continuïteit te handhaven ten aanzien van de marktveranderingen. De cashflow moet in staat zijn het hoofd te bieden aan de hoge operationele kosten, investeringen in technologie, en strikte veiligheids- en nalevingsvereisten.

De directeur geeft toe dat SLM een uitdagende  herstelproces doormaakt nu. Daarom zijn dialoog en samenwerking  van alle actoren een noodzaak om dit te garanderen. “De SLM is niet alleen van belang voor haar werknemers, maar ook voor Suriname. Als het bedrijf zou wegvallen, zien we wat er gebeurt met de ticketprijzen. ”Gonesh benadrukte dat de SLM het behoud van connectiviteit met Suriname heel hoog acht. Andere bedrijven zijn er alleen als er voldoende winst wordt gemaakt.  Volgens hem is de SLM als klein bedrijf toch een voorbeeld voor andere landen in de regio.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM kijkt naar de toekomst