zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

SLM in zwaar weer: “Regering zoekt naar oplossingen en betere bedrijfsvoering”

lees ook ...

Surinaams binnenland benut onbenutte fruitbomen voor inkomst...

Het Fruitproject, geïnitieerd door het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), streeft ernaar om inkomsten te genereren voor...

Tijdens een recente persconferentie heeft Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), nadrukkelijk aangegeven, dat de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) een uitvoerige toekomstprognose moet presenteren. Deze prognose moet niet alleen inkomstenverwachtingen omvatten, maar ook plannen voor nieuwe vluchtroutes en inzicht geven in de juridische en organisatorische structuur van het bedrijf.

De minister benadrukte de cruciale rol die SLM speelt in het verbinden van Suriname met de wereld, vooral na de ongemakken die reizigers ondervonden toen SLM-vluchten op de Mid-Atlantische route moest staken, wat resulteerde in hogere tarieven door verminderde concurrentie. Nu de SLM weer actief is op deze route, is dit een duidelijk voordeel voor het reizigerspubliek.

Daarnaast onderstreepte Ramdin het belang van staatssteun aan nationale luchtvaartmaatschappijen, een praktijk die wereldwijd gevolgd wordt. Als enige aandeelhouder is de regering voornemens de bedrijfsvoering van de SLM kritisch onder de loep te nemen, met speciale aandacht voor de verbetering van bedrijfsprocessen en het adresseren van de salariskwesties van het leidinggevend personeel.

De kwestie van de vergoedingen aan het management zal worden voorgelegd aan de directeur van de SLM, aangezien Ramdin toegaf hierover nog onvoldoende geïnformeerd te zijn. Hij gaf aan dat bij problemen binnen het bedrijf, er van iedereen verwacht wordt bij te dragen aan een oplossing, inclusief het inleveren waar nodig.

Ramdin wees erop dat de problemen bij de SLM niet recent zijn, maar dat de maatschappij al langer in zwaar weer verkeert. Hij stelde dat hoewel hij niet wil wijzen naar schuldigen, duidelijk is dat de huidige regering niet de oorzaak is van de bestaande problemen.

Met een kans op herleving in het vooruitzicht, is de regering vastberaden toezicht te houden op een effectieve herstructurering van de SLM. Dit alles, in de hoop de nationale luchtvaartmaatschappij weer op koers te krijgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM in zwaar weer: “Regering zoekt naar oplossingen en betere bedrijfsvoering"