donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
4
(1)

SLM herstelt en zoekt samenwerkingen in de luchtvaartsector

lees ook ...

Demarcatiewerk cruciaal voor erkenning Inheemse volken in Zu...

Hoewel de demarcatie werkzaamheden in het verre zuiden van Suriname zwaar zijn, blijven de medewerkers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), George Awankaroe en Jossmet Shana...

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is momenteel bezig met een herstelproces na een succesvolle eerste commerciële vlucht met haar eigen Airbus A340 vorige maand. Als onderdeel van het hersteltraject is de SLM op zoek naar samenwerkingsverbanden. CEO Steven Gonesh benadrukt dat er verschillende mogelijkheden zijn binnen de luchtvaartsector, zoals het verkopen van elkaars tickets of operationele samenwerkingen.

De SLM staat open voor dergelijke samenwerkingen en zet zich daarvoor in. Gonesh benadrukt echter dat de maatschappij ook van waarde moet zijn voor de partners waarmee zij samenwerkt.

“We werken aan de basisvoorwaarden die vervuld moeten worden. De SLM moet een luchtvaartbedrijf zijn dat vliegt, routes onderhoudt en winstgevend wordt. We zijn er klaar voor, maar we willen ons nog verder klaarmaken voor het aangaan van samenwerkingsverbanden”, aldus Gonesh.

Verder zei hij dat de positieve ontwikkelingen binnen de SLM de aandacht van de Latin American and Caribbean Air Transport Association (ALTA) hebben getrokken. De president van de ALTA heeft aangegeven onder de indruk te zijn van het proces en heeft de SLM uitgenodigd om deel te nemen aan het eerstvolgende leadersforum van de organisatie. Dit biedt de Surinaamse maatschappij de mogelijkheid om haar visie te delen in aanwezigheid van regionale luchtvaartleiders. Gonesh gaf aan dat dit een trots moment is voor de SLM.

De Airbus A340 van de SLM draagt de naam “Pride of Suriname” en zal voornamelijk ingezet worden op de route Paramaribo-Amsterdam, met een frequentie van vier vluchten per week en 3 tot 4 operaties, afhankelijk van het seizoen. De CEO benadrukte dat de winstgevendheid van het vliegtuig nauwlettend in de gaten wordt gehouden en dat er geen verliesgevende vluchten zullen worden uitgevoerd in het kader van het herstelproces. Hij legde uit dat het leasecontract voor de A340 aanvankelijk voor acht maanden was afgesloten, met de mogelijkheid tot verlenging. De focus zal liggen op evaluatie en continuïteit in de komende periode.

Volgens CEO Gonesh maakt de SLM gestaag vooruitgang, waarbij ze operationeel en financieel in staat zijn om hun beloften na te komen en op schema te blijven. Hij bedankte het reizend publiek en reisagenten voor het vertrouwen dat zij in de SLM hebben gesteld. Gonesh erkende ook de inzet van het personeel van de SLM, die de afgelopen jaren met moeilijke omstandigheden te maken hebben gehad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM herstelt en zoekt samenwerkingen in de luchtvaartsector