woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

SLM-directie zal overtollig personeel bedanken

lees ook ...

Students from O.S. Gijsbertusschool look around the hydropon...

The hydroponic greenhouse of the Ministry of Agriculture, Animal Husbandry and Fisheries (LVV) was visited by 100 children from the Public School Gijsbertusschool. 'Plants' was the second quarter's fo...

Er zal collectief ontslag worden aangevraagd voor het overtollig personeel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De pas aangestelde directeur, de Nederlander Paul de Haan, laat weten in een bekendmaking aan het personeel dat de aanvraag bedoeld is voor een significant deel van de medewerkers. Echter stelt hij personeel, alvorens daartoe over te gaan, in de gelegenheid om vrijwillig uit dienst te treden.

De vliegmaatschappij heeft een schuldenlast van US$ 100 miljoen. Om het hoofd boven water te houden tijdens de financiële crisis die de luchtvaartmaatschappij meemaakt, moeten er drastische maatregelen getroffen worden. Dit is nodig om de SLM van een faillissement te behoeden. Personeel dat in aanmerking wil komen voor een vrijwillig vertrek regeling (VVR) heeft tot 14 mei de gelegenheid om dat schriftelijk kenbaar te maken.

Bij de VVR zijn er vier categorieën (tot en met vijf dienstjaren, 6-10 dienstjaren, 11-20 dienstjaren en 21 dienstjaren en meer). Het personeel heeft tot 14 mei de kans te reageren, waarna de VVR op 1 juni ingaat.

Afhankelijk van het aantal dienstjaren kunnen personeelsleden een loonuitkering krijgen van 3 maanden tot een jaar. Voor die periode is ook de medische voorziening gegarandeerd. Verder kunnen medewerkers die reeds 55 jaar zijn, in aanmerking komen voor een vervroegd pensioen.

Onlangs de CEO van het bedrijf aan vicepresident Ronnie Brunswijk gezegd, dat het bedrijf een jaar lang maandelijks US$ 2 miljoen steun nodig heeft. Dit bedrag is nodig om de operationele kosten van het bedrijf te dekken.

Personeel is nu onzeker van zijn baan, omdat collectief ontslag zal worden aangevraagd, als zij de dienst niet vrijwillig willen verlaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSLM-directie zal overtollig personeel bedanken