Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM-directeur per direct op non-actief gesteld

Geplaatst

op

Slm Directeur Radjesh Radjkoemar. Beeld Youtube

Radjesh Radjkoemar, de directeur van de SLM, is gisteren per direct op non-actief gesteld. De SLM-topman is schriftelijk van dit besluit op de hoogte gesteld. Bovendien mag de directeur, die nauwelijks een jaar aanzit, de bedrijfsterreinen niet betreden. Radjkoemar wordt plichtsverzuim en mismanagement verweten.

Het SLM-personeel was tot en met gisteravond officieel nog niet geïnformeerd over deze beslissing. Binnen de coalitie is de functie van Radjkoemar al lang een discussiepunt.

Een van de zaken die hem wordt aangerekend is dat de Boeing 777, die om en bij een jaar wordt gehuurd bij Boeing, nog geen tien commerciële vluchten heeft kunnen uitvoeren. Behalve dat het toestel nu vanwege de COVID-19-situatie niet volledig kan worden ingezet, heeft het heel lang geduurd voordat het luchtwaardig en gecertificeerd kon worden verklaard.

Luchtvaartdeskundigen spreken van een miskoop, waarmee SLM op geen enkele manier zou kunnen concurreren met andere maatschappijen, zeker niet met KLM, op de Mid-Atlantische route.

Radjkoemar heeft ruim 15 jaar ervaring in de internationale luchtvaart en heeft verschillende functies bekleed.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jaap
donderdag 15 oktober 2020 13:45

Shit.weer een miskoop wat een ka. Deze man huurt een vliegtuig maar de piloten mogen geen 2 motoren vliegtuigen over de Atlantische oceaan vliegen. Ja wat een miskoop. Surinamers zijn soms zo dom dat je denkt hoe is hij geslaagd op school?

Corea
donderdag 15 oktober 2020 13:56

De certificatie heeft echt gewoon te lang geduurd. Is deze man gewoon ongeschikt voor deze functie?
In slaap gevallen net als zijn voormalige baas Bouterse.
Te duur vliegtuig gekocht. Grootheidswaanzin en wilde hij gewoon zijn voorgangers overtreffen?

Het is goed hoor. Weg met deze man.
De nieuwe directeur moet wel een kundig iemand zijn en niet een zomaar figuur die door Santokhi of Brunswijk worden geregeld.

Benny
donderdag 15 oktober 2020 16:32

Niet te geloven, alweer een iemand die ergens zit en er niets te zoeken heeft.
Hoe zou dit verhaal eigenlijk echt in elkaar zitten.
Zal wel weer met geld te maken hebben.
Zou er ook hier geld verdwenen zijn ?
Ik begin zo langzamerhand wel een heel naar gevoel over al die zogenaamde belangrijke mensen te krijgen.
Hoop dat dit ook tot op de bodem uitgezocht wordt, en of hier ook Boefdraad of beest Bouterse mee te maken kunnen hebben.

Roepia
vrijdag 16 oktober 2020 09:30

Wie zegt dat die man niet capabel is. Hij moet plaats maken zodat er iemand van de abop of vhp geregeld kan worden.
First lady misschien ?
Ze is toch een duizendpoot, heeft goede opleiding volgens haar pooier,

Bryan
vrijdag 16 oktober 2020 09:50

@Roepia, Mooi verwoord, je neemt de woorden uit mijn mond. Misschien heeft Leo ook aerospace gestudeerd. Hij en die koelie koelie hoer zijn volgens hun pooier en drugsbroer 2 einsteins bij elkaar. En by the way: die 777-200is niet gekicht maar geleast. Zal mij niet verwonderen als er net zoals de z.g woningcorporatie van boefdraad ook her miljoenen zijn verdwenen. Eerst een auto kopen en dan pas denken aan rijbewijs. En maar zeggen dat deze man grote lucbtvaartervaring heeft, misschien wel maar dan met luchtballonnen. En dan een 787 komend jaar kopen. Onderhoud is duurder dan de winst die slm… Lees verder »

Bryan
vrijdag 16 oktober 2020 09:57

Suriname moet geen Wide body toestellen nemen maar zoals de vroegere BWIA nu Caribbeam airlines zich gaan concentreren op regionale bestemmigen en dan code share oo de ica met klm of tui. De thuismarkt is te klein voor het bezitten van wide body toestellen. Mits Slm financien bezat dan was het nu uitverkoop en konden er 2 a 3 737-800 0f 900 voor spotprijzen gehaald worden. Caribbean airlines die serveert de regio en maakt bakken met geld. Alleen al.op new york 5x per dag en.in code share mer britisch airways dagelijks naar gatwick. Gewoon een kwestie van de juiste man/vrouw… Lees verder »

Bryan
vrijdag 16 oktober 2020 10:07

Wil Slm een serieuze speler worden dan is een buitenlandse integere en vakbekwane crisismanager inhuren zeker een optie. Deze krijgt een contractuele opdracht waarop hij afgerekend wordt. Binnen een afgesproken tijd een bepaalde target halen. Geef hem volmacht en saneer het hele personeelsbestand. Slm heeft genoeg crew om zeker 5 A380 toestellen volledig te bemannen. Hoe? Antwoord: nepotisme. En zolang dit binnen de Surinaamse cultuur een verplicht onderdeel is van het beleid nadert Suriname steeds dichter de bodem van de put. Let wel: nadert. Ik zeg dit omdat er nog hoop is en er is potentie in het land. Dit… Lees verder »

Roepia
vrijdag 16 oktober 2020 19:00

Die man is op een zijspoor gezet zodat ze een familielid of sponsor van de abop of vhp kunnen plaatsen.
Misschien die vrouw van santhoki of de stiefdochterAdvertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen