Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM Boeing 777-200 krijgt een Naam

Geplaatst

op

Bird Of The Green Paradise Slm Suriname 696x522 2

De geleasede Boeing 777-200 van de SLM  die 7 maanden aan de grond stond  werd pas eind augustus vluchtklaar bevonden door de luchtvaart autoriteit van Suriname CASAS(Civil Aviation & Safety Authority Suriname).

De nieuwe kist moest een naam krijgen zoals altijd al de gewoonte is geweest bij de SLM. De werknemers van het bedrijf mochten een naam inzenden waaruit er één gekozen zou worden door een daarvoor speciaal benoemde  commissie.  De naam moest gegeven worden op basis van het thema  ’93 % FOREST, 100% SURINAMESE dat op de staart van het vliegtuig staat geschreven. Er waren meer dan honderd inzendingen. En uit die inzendingen werd de passende naam, ‘Bird Of The Green Paradise’ gekozen die prijkt op de flank van het toestel. De Boeing 777-200 staat in de startblokken. – culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tony
vrijdag 4 september 2020 22:32

Mooie naam… groene paradijs.. succes met paradijs

Mokro
zaterdag 5 september 2020 00:37

We doen zomaar alsof dat schroot van ons is. Gewoon een geleased oud wrak dat afgestoten is door de vorige eigenaar. We zijn zielig in dit land. Voor elke …. willen we lintjes knippen en geweldig doen. Ik zou me schamen als ik de slm was om dit publiekelijk te doen. Het is geen gunst het is geen mijlpaal. Je behoort commercieel te vliegen, basta.

Onze meetlat ligt heel laag en daarom zijn we net als peuters met het weinigste tevreden. Daarom komen we nooooooiiit vooruit. Voor de gekhouderij…..

Thea
zaterdag 5 september 2020 06:22

Suriname is er blij mee. Ze hadden liever nog 1 KLM 747 over kunnen nemen. Dan hadden we weer een top vliegtuig. KLM moest af van de 747 ipv naar de vliegtuig kerkhof… maakt er een restaurant van op zanderij zij die nooit in een 747 hebben gevlogen zullen nooit meer in vliegen. Voor de show . Ze houden van show.

Rama
zaterdag 5 september 2020 10:17

Dit is even niet zo belangrijk.
Of Suriname een vliegtuig heeft kan wel even wachten.
Er zijn belangrijkere dingen die ook geld kosten.
Pas als we alles op orde hebben kunnen we aan een vliegtuig denken.

Sidonia
zaterdag 5 september 2020 13:07

Vliegtuig brengt veel geld binnen

Cliffort
zaterdag 5 september 2020 13:13

Mooi. .Maar betaal de salarissen eerst van het arm personeel. De 93% forest is in rap tempo 39% aan het worden met de ontbossing en vergiftigde rivieren door de goudkoorts. Het is pas 100% Surinamese als het gekocht is. En laat het menu aan boord ook in egi njang zijn.

Nani
zaterdag 5 september 2020 16:21

Geef ze pani goos met alu roti met kraila aanboordAdvertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen