Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM betaalt met moeite salarissen

Geplaatst

op

Slm

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) liet het personeel eerder deze maand weten dat het deze maand niet in staat was om de salarissen van het personeel op den 25ste van de maand te kunnen betalen.  De salarissen werden wat later dan gewoonlijk uitbetaald omdat er wat verschuivingen waren binnen de financiën van het bedrijf.

 De SLM werd hard getroffen door de Covid-19 crisis. Vanaf 14 maart werd de luchthaven gesloten voor het  commercieel vliegverkeer en dat blijft zo tot 18 september 2020. Hierdoor kan de SLM slechts 2 vluchten per week uitvoeren; de eerste is een cargo vlucht naar Miami, terwijl de tweede een Mid-Atlantische cargo en passagiersvlucht is naar Amsterdam. Er worden geregeld chartervluchten uitgevoerd naar Miami en Belem op aanvraag van derden.

Het lukte de SLM sinds de crisis niet meer haar lasten en schulden op tijd te betalen waardoor zij vaak betalingsregelingen heeft moeten treffen met de crediteuren. Er werd ook ondersteuning gevraagd aan de regering voor middelen uit het Covid-19 noodfonds. Het betalen van salarissen is een prioriteit voor de Directie en die verplichting heeft zij tot nu toe aldoor na kunnen komen. – culturu.com

13 Reacties
13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Richard
zondag 30 augustus 2020 09:05

De KLM in Nederland heeft personeel moeten ontslaan. Je zal je afvragen al die miljoenen winst wat de KLM had waar is dat geld. De Nederlandse regering gaf ze 4 miljard euro steun. Anders waren ze failliet. Niet alleen de KLM overal alle landen. Dus de SLM is tranga dat ze het nog volhouden. Hopelijk kunnen ze snel weer volop vliegen zodat het weer goed gaat.

Jimmy
zondag 30 augustus 2020 11:03

Betaald met een “t”.

Dontaskdonttell
zondag 30 augustus 2020 11:45

De KLM moest de afgelopen maanden en ook tot vandaag zelf alle rekeningen betalen, het onderhoud van toestellen, uitfaseren en salaris. Als KLM medewerker kan je metéén stellen waar de reserves aan op raken. Bij Surinam Airways is mismanagement en vriendjespolitiek eerder het probleem met corona erbij een catastrofe

Louise
zondag 30 augustus 2020 13:08

Inkrimping en overtollig personeel een omscholing aanbieden? Elke SLMdiektie is bang geweest om drastische maatregelen te nemen. Teveel schatjes en vrienden en familie due er werken.

Richard
zondag 30 augustus 2020 13:33

Jimmy jij hebt zeker niets te doen. In Suriname praten we broko broko Nederlands en we schrijven we het ook we zitten hier niet te solliciteren naar een baan dat ik ABN moet praten en schrijven. Zorg dat jou kinderen het goed doen op school . Succes.

Gabriël
zondag 30 augustus 2020 13:38

Ook bij de SLM is het vriendjes politiek. Stewardessen en piloten. Ja het gebeurt ook in de lucht dat ze het doen met elkaar. En zo behouden ze hun baan. Iedereen weet wel iets over het ander te vertellen. Mij gaan ze niet ontslaan want ik weet teveel. Tot de laatste die wat weet. Ze kijken wel uit om te beginnen te ontslaan anders gaat de beerput open. En het stinkt kan ik je vertellen als het geroerd gaat worden.

Jimmy
zondag 30 augustus 2020 14:25

Jouw* met een w Richard het is bezit

Rama
zondag 30 augustus 2020 14:35

Tja, andere vliegtuigmaatschappijen hebben werknemers moeten ontslaan of zijn zelfs helemaal over de kop gegaan. De SLMers moeten dus blij zijn dat ze voorlopig nog doorbetaald kunnen worden.

Richard
zondag 30 augustus 2020 14:40

Heb je geen kinderen ga iets leuks doen met je gezin je mag meester of juffrouw spelen.

Ruel
zondag 30 augustus 2020 17:53

SLM betaalt (met een t)… 😉

Sonja
zondag 30 augustus 2020 18:03

Waarom kan men in nederland niet boeken online?

Richard
zondag 30 augustus 2020 18:58

Betaalde betaald

Tony
maandag 31 augustus 2020 16:50

Er zitten te veel dieven in de top vsn de Slm.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen