maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

SLM besteedt geld verantwoord

lees ook ...

Politieonderzoek naar strafklacht tegen regeringsleden nader...

Het Openbaar Ministerie Suriname (OM) heeft aangekondigd dat het politieonderzoek naar aanleiding van een anonieme strafklacht tegen regeringsautoriteiten zich momenteel in een vergevorderd stadium be...

Surinam Airways bevindt zich momenteel in een transformatieproces en is zich ervan doordrongen dat rust en vertrouwen essentieel zijn voor het welslagen daarvan. Daarom betreurt de leiding van de maatschappij, dat interne aangelegenheden en bedrijfsdocumentatie steeds in een negatieve context in de media gebracht worden, nota bene in strijd met de gebruikelijke geheimhoudingsplicht.

Het bedrijf reageert hiermee op informatie die momenteel circuleert, waarbij staatsadviseur Prenobe Bissessur zou zijn aangetrokken voor het reorganisatieplan van de SLM. Het advocatenkantoor van Bissessur, Legal BV is in Nederland gevestigd. Volgens de berichten die circuleren zou Bissesur 17.500 euro per maand krijgen voor werkzaamheden die hij voor de luchtvaartmaatschappij zou verrichten. Intussen zou er 116.200 euro zijn overgemaakt naar Bissesur.

Beperkte optie lokale deskundigen
De SLM heeft in een beginstadium gesprekken gevoerd met meerdere deskundige partijen waaronder ook advocatenkantoren, zowel nationaal als internationaal, voor het opstellen en voor de implementatie van een integraal reorganisatieplan. De opties voor SLM voor het inschakelen van een advocaat in Suriname zijn zeer beperkt, aangezien de meeste advocatenkantoren in Suriname die voldoende specialisatie in huis hebben, reeds zijn ingeschakeld door crediteuren.

Het budget voor de diverse externe deskundigen betrokken bij de totale reorganisatie is geraamd op US$ 1,47 miljoen. In een persbericht stelt het bedrijf dat de tarieven van de externe deskundigen van het team dat betrokken is bij de reorganisatie van SLM, in het (internationale) commerciële bedrijfsleven marktconform en gangbaar zijn.

Bij het opgestelde organisatieplan, zijn uitgangspunten van verschillende jurisdicties, waaronder Suriname, Nederland, de Verenigde Staten en Engeland, in acht genomen. Het team is ook continu in contact met buitenlandse advocaten van schuldeisers en diverse instanties en organisaties wereldwijd.

Na lang onderhandelen is met een grote Amerikaanse schuldeiser zijn vordering op SLM nagenoeg geheel kwijtgescholden, wat een voordeel voor SLM van miljoenen heeft opgeleverd. Met andere schuldeisers wordt nog gesproken.

Reputatieschade
Ondersteund door de ingeschakelde experts gaan directie en staf van de SLM onverwijld voort met het transformatieproces, dat de goedkeuring van de aandeelhouder draagt. Aan de aandeelhouder zijn verzonden alle relevante documenten, waar zij op een later moment op zullen ingaan. De SLM is zich meer dan ooit bewust van het economisch en het maatschappelijk belang bij het welslagen van onze missie.

Met meer reputatieschade bereiken we het beoogde doel niet. Enkel met de inzet van eenieder die het voortbestaan van dit bedrijf voor ogen heeft, kan onze nationale carrier weer op koers komen. De SLM verzekert hierbij de samenleving dat zij zeer verantwoord en zorgvuldig omgaat met de middelen die zij ter beschikking heeft. Het maken van kosten geschiedt uitsluitend waar dat leidt tot toegevoegde waarde voor de onderneming.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSLM besteedt geld verantwoord