Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SLM annuleert alle vluchten

Geplaatst

op

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM

Alle vluchten van de SLM van en naar Suriname zijn voorlopig geannuleerd. Deze beslissing volgt na de maatregel van de regering om alle vliegverkeer voor personenvervoer stop te zetten. Het besluit is getroffen in verband met het eerste bevestigde geval van het COVID-19-virus in Suriname.

Er zijn gisteren nog vluchten uitgevoerd vanuit Nederland. De Johan Adeolf Pengelluchthaven is vanaf  00.00 uur (Surinaamse tijd) op slot.  

De vliegmaatschappij zegt in een bekendmaking, dat zij de situatie nauwlettend in de gaten zal houden en doet een dringend beroep op passagiers om de Surinam Airways Facebook-pagina en website te volgen voor verdere berichtgeving.

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
A Blom

Ik snap dat het invliegen een probleem geeft maar terug vliegen het uitvliegen geeft geen gevolgen wat je kwijt wil is dan weg.
Suriname waar ben je mee bezig al die bericht omgeving om niets .
Jammer hoor

Mark

Suriname is goed bezig. Het luchtruim dichtgooien zodat er geen ziektes ons land in komt. Grenzen dicht . We zijn al met zo weinig mensen. Rotterdam zelf heeft meer inwoners dan heel Suriname. De zwakkere binnen blijven. Goed eten drinken en er zal heus wel een medicijn komen. Hoe langer dit in de mens blijft hoe sterker de mens tegen dit virus word. Dus laten de wetenschappers hun werk doen maar intussen moeten wij elkaar niet besmetten omdat het een dodelijke virus is. Let goed op je gezondheid.

Hesdie

Als er per dag 3 maatschappijen 900 passagiers naar Suriname brachten met elk 3000 euro in hun broekzak.. per dag 900 keer 300 is 2700.000..per dag wat men daar gaat afgeven. Nu loopt Suriname veel mis. Valuta komt niet binnen.Advertentie

Suriname

Economistenvereniging vraagt Surinaamse regering Wet uitzonderingstoestand in te trekken

Geplaatst

op

Ves

In De Nationale Assemblee (DNA) moet vandaag de Wet Uitzonderingstoestand worden behandeld. De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vraagt aan de regering om deze wet direct in te trekken.

Ze vinden dat samen met de belangrijkste belanghebbenden om de tafel moet worden gezeten om te praten over actieve burgersteun aan de regering om een oplossing te vinden voor de COVID-crisis en de financieel-economische crisis.

Volgens de VES is de COVID-19-uitbraak een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid van Suriname en moet die niet alleen adequaat, maar ook nationaal worden aangepakt.

De VES is vindt dat er in de samenleving geen enkele rechtvaardiging bestaat voor het uitvaardigen van nieuwe wetten om deze crisis te bestrijden. Gelet op de huidige stand van de gezondheidszorg en de orde in het land is er voldoende ruimte om deze crisis binnen de bestaande orde te bestrijden.

De Wet Uitzonderingstoestand is naar letter en geest een middel dat niet in verhouding staat met de kwaal. De VES vindt dat de COVID-crisis absoluut niet gebruikt mag worden om burgerrechten te beperken en vooral om het financieel-economisch wanbeleid voort te zetten.

Deze Uitzonderingstoestand is volgens de organisatie bedoeld om het verkeerde financieel-economische beleid voort te zetten en nu zonder wettelijke beperkingen de gecreëerde begrotingstekorten ongebreideld monetair te kunnen financieren. Bovendien wil deze wet het recht om te protesteren tegen het wanbeleid dat de gemeenschap nog verder zal verarmen, afpakken.

De Uitzonderingstoestand zal het bedrijfsleven verlammen en de samenleving sociaal hard treffen en de toekomstige generaties, onze eigen kinderen, in armoede dompelen. Voor de VES is dit onverklaarbaar en roept daarom alle maatschappelijke groeperingen op om zich uit te spreken over de beknottingswet van de overheid. verder is de vrees is aanwezig, dat met deze wet de regering de rijkdommen van de samenleving zal verpanden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen