donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
3.6
(9)

Slimgas, het nieuwe Surinaamse kookgas

lees ook ...

Maandelijkse brandstofsubsidie regering bedraagt SRD 400 mil...

Iedere maand subsidieert de regering ruim SRD 400 miljoen aan brandstof ten behoeve van de samenleving. Deze subsidie drukt zwaar op het budget van de staat, zei president Chandrikapersad Santokhi, ma...

NV. Slimgas Suriname is al enkele jaren bezig om onder andere Kookgas te produceren uit afval. Het afval wordt gerecycled tot Biogas energie. De man achter Slimgas is Samuel Kuik alias Slimmie. 25 januari jongstleden is hij begonnen om zesduizend liter menselijke afval (poep) over te brengen in de daarvoor bestemde containers en is daar mee de hele week doorgegaan.

Kuik is al enige jaren op kleinere schaal hiermee bezig. Hij heeft nu een prachtige ‘plant’ gebouwd voor de onderneming, om het Milieu op grotere schaal schoon te houden en om goedkoop gas te produceren. In de rivieren waaruit onze lekkere vis en garnalen komen, wordt naar hij zegt, al sinds tijden menselijke ontlasting gedumpt die nu dus naar de onderneming Slimgas gaat. Dit zegt Slimmie, is duurzame gemeenschapsontwikkeling. Hun slogan is dan ook: We Go Green To Keep Suriname Clean!

Wordt gas uit afval het nieuwe Surinaamse kookgas? De tijd zal het leren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlimgas, het nieuwe Surinaamse kookgas