zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Slechts in vijf districten genoeg animo voor Covid-19-vaccinatie

lees ook ...

Directoraat Jeugdzaken bezoekt district Marowijne

Directeur Genti Mangroe van het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft op dinsdag 30 november samen met een deel van haar directieteam een...

De wil om zich te laten inenten met het Covid-19-vaccin is in vijf van de tien districten nog laag. In Nickerie, Paramaribo, Commewijne, Saramacca en Wanica zijn de meeste personen gevaccineerd, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Intussen zijn er 201.810 mensen gevaccineerd. 164.396 hebben hun eerste prikje gekregen, terwijl 37.414 anderen volledig gevaccineerd zijn.

Er zal deze week worden gewerkt aan het opvoeren van de communicatie met de samenleving. De bedoeling is dat verschillende statistieken op een persconferentie worden gepresenteerd.

Personen die zich graag wilden laten vaccineren, hebben dat volgens Ramadhin al gedaan. Er wordt ook behoorlijk wat anti-propaganda gevoerd tegen het vaccineren, waardoor de bereidwilligheid afneemt, merkt hij op. De bewindsman zegt dat het niet inenten nadelige gevolgen heeft, omdat vaccinatie volgens hem echt helpt. Dat is reeds aangetoond in landen waar veel mensen zich hebben laten vaccineren.

Voor de komende periode zijn er motivatiesessies gepland. Er zijn nog te weinig mensen volledig gevaccineerd in Suriname. Aan bedrijven wordt gevraagd om zonder dwang toe te passen, mensen te bewegen om zich te laten vaccineren. Waar er assistentie nodig is, kan het ministerie erop inspelen als er een beroep wordt gedaan door bedrijven en organisaties.

Ten aanzien van het vaccineren met het Sinopharm-vaccin uit China betreft, zal er deze week meer duidelijkheid zijn. Er moeten volgens Ramadhin nog technische zaken worden afgewikkeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlechts in vijf districten genoeg animo voor Covid-19-vaccinatie