zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Slechts 80 personen toegelaten tot hbo-opleiding voor ambtenaren

lees ook ...

Lim A Po: Hybrid electoral systems are becoming more commonp...

The Study Committee on Adjustment of the Electoral System's Hans Lim A Po provided an explanation of the precise steps that should be taken in order to change the election system. The most significant...

Ondanks de enorme belangstelling voor de hogere beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B & O) is het aantal personen dat kon worden toegelaten beperkt. Van de 237 ambtenaren die zich in Paramaribo hadden geregistreerd zijn 80 toegelaten. De loting is zaterdag gedaan. Er is een numerus fixus gehanteerd, omdat er onvoldoende faciliteiten zijn voor alle studenten. 

Voor Paramaribo is het quotum 80 studenten, terwijl dat voor Nickerie op 45 is vastgesteld. Door het toepassen van de numerus fixus hoopt het ministerie en het Management Team HBO B&O alle aangemelde belangstellenden een zo eerlijk mogelijke kans te bieden. Naast het managementteam van de opleiding waren ook aanwezig de Examencommissie van Biza en het Korps Politie Suriname die erop toezagen dat alles transparant en eerlijk verliep.

Minister Bronto Somohardjo gaf aan, dat er rekening gehouden moet worden met de aanwezige faciliteiten voor het afdraaien van deze vierjarige opleiding. Bij deze gaat het onder meer om beschikbare leslokalen en docenten voor het verzorgen van de lessen.

Er wordt naar modellen uitgekeken om in de toekomst meer ambtenaren in de gelegenheid te stellen om zich ook te kunnen inschrijven voor de opleiding. Met deze HBO B&O wil de overheid het werk en denkniveau van het midden- en hoger kader van alle departementen omhoog krikken zodat ze op een efficiënte en effectieve manier inhoud kan geven aan het overheidsbeleid.

“Een goed draaiend overheidsapparaat is niet alleen goed voor ons, maar voor geheel Suriname.” Minister Somohardjo heeft waardering voor het geduld van de studenten en de offers die ze zullen brengen om naast hun dagelijkse werkzaamheden de zware opleiding te volgen

De opleiding start in november.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlechts 80 personen toegelaten tot hbo-opleiding voor ambtenaren