zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Slagbalcompetitie gestart

lees ook ...

Rumas bezoekt President Santokhi

Stichting Rumas bracht op vrijdag 12 augustus jongstleden een bezoek aan President Santokhi. De stichting heeft als doel om jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie en vroege schoolverla...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), zei bij het startsein voor de slagbal competitie in Paramaribo op 24 april 2022: “Ik ben bijzonder blij om vandaag hier bij u te zijn. Wij weten allemaal dat sporten de afgelopen twee jaren bijna onmogelijk was, vanwege de Covid-19-pandemie. Het Competitie-element was eruit, dus moest u allen opzoek naar andere mogelijkheden om toch te kunnen sporten.”

Naar zeggen van de minister heeft zij reeds tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven hoe belangrijk de slagbal sport is in Suriname en hoe deze verder ontwikkeld zal worden. Zij benadrukte dat slagbal een Surinaams product is welke wij moeten koesteren en omarmen. “Deze tak van sport zal door Surinamers ontwikkeld moeten worden zodat het een exportproduct kan worden.” Het streven van het ministerie is erop gericht dat slagbal uitgroeit tot een regio sport.

Het blijft dus een uitdaging voor Suriname deze tak van sport te kunnen brengen op wereldniveau. “Als minister van Sport zal ik me blijven beijveren om de slagbal sport verder te doen ontwikkelen.” De bewindsvrouw gaf aan dat de Surinaamse Slagbal Bond weer haar positie moet innemen om landelijke competities op te zetten in alle districten.

“De komende periode zal ik me daarom sterk maken om hieraan verder invulling te geven met u. Er zal nagegaan worden, hoe middelen vrij te kunnen maken aangezien de slagbal sport een Surinaams product is”, aldus minister Emanuël.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlagbalcompetitie gestart