dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4
(1)

Slachtoffers woningbrand Timmermanstraat krijgen steun regering

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

De slachtoffers van de woningbrand, dinsdag, aan de Timmermanstraat die have en goed zijn kwijtgeraakt zullen door de regering worden ondersteund. Via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zullen de personen worden begeleid, zegt minister Uraiqit Ramsaran. De bewindsman heeft zich ter plekke georiënteerd.

Volgens de minister zijn er diverse beleidsmogelijkheden, waarvan men in gevallen van brand gebruik kan maken. “De regering zal de mensen zeker ondersteunen,” benadrukt hij.

Meer dan tien mensen zijn getroffen door deze vuurzee. Deze zijn intussen opgevangen. “Ik heb mogen constateren dat de panden helemaal platgebrand zijn. Een van de mogelijkheden vanuit het departement is dat men in aanmerking kan komen van een woningbouwsubsidie. Dit zal een ruggensteun zijn om de panden weer te kunnen bouwen”, zegt Ramsaran.

Minister Uraiqit Ramsaran.

Er zal volgens hem nu alles aan worden gedaan dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan. “Vanuit de werkarmen van het Kabinet van de President wordt er alvast ingekomen met studiemateriaal.”

De maatschappelijke dienst van het ministerie is reeds in stelling gebracht om de mensen de nodige begeleiding te geven. “Het is triest wat gebeurd is. Wij wensen dit niemand toe.”

Ramsaran roept Surinamers op, om serieus om te gaan met brandveiligheid. Hiermee worden acties en maatregelen bedoeld om een brand te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlachtoffers woningbrand Timmermanstraat krijgen steun regering