woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
3.3
(15)

Slachtoffers binnenlandse oorlog manifesteerden zich ook 17 februari

lees ook ...

Korps Militaire Politie heeft nieuwe leiding

Het Korps Militaire Politie (MP) heeft een nieuwe leiding. Majoor Roy Samuels heeft bij het Korps Militaire Politie (MP) de leiding overgenomen. Hij volgt overste Petrus Wasimin op als commandant bij ...

De gevolgen van de binnenlandse oorlog en het Surinaams IMF programma hebben zich gemanifesteerd tijdens de plunderingen twee weken geleden. Het resultaat van Brunswijk zijn vernietiging van het binnenland keert zich nu tegen de regering waar hij deel van uitmaakt.

Hij heeft niet alleen het binnenland kapot geschoten dertig jaar geleden. Maar ook een groot aantal kinderen hun toekomst, bij elkaar is er 17 jaar geen school geweest voor hun. Bigi Bravo, zoals hij zich noemt, heeft laten blijken niets meer te kunnen dan zichzelf en familie te verrijken en af en toe te strooien met geld naar de armen. In principe komt hij overeen met Chan, ze hebben geen idee hoe de ontwikkeling van Suriname aan te pakken.

Evacuees
Ouders die met hun kinderen uit het bos in de binnenlandse oorlog moesten vluchten naar de stad en onder erbarmelijke omstandigheden moesten leven. Zonder stroom en water moesten duizenden kinderen opgroeien. Een voorbeeld: een parlementariër zei in het huis van het volk dat zij Bouterse als haar held ziet want onder zijn leiding kregen de mensen stromend water. Terwijl dat gewoon een plicht was van de overheid om de mensen deze nutsvoorzieningen te brengen.

Plundergedrag
Kinderen die opgroeien nemen tot hun zevende jaar alles op wat er in hun omgeving gebeurd. Alles wat zij zien horen en ervaren gaat in het onderbewustzijn zitten en dat wordt het programma waarnaar onbewust gehandeld wordt in het verdere leven.

De mensen die nu plunderden zonder na te denken hebben het plunder gedrag van Brunswijk misschien in hun onderbewustzijn opgeslagen. Bij sommigen die al lange vingers hebben zegt men gelegenheid maakt de dief. We moeten als volk niet alleen afkeurend kijken naar het gedrag, maar de wortels ervan onderzoeken.

A hungry man is an angry man
Wat Chandrika en Brunswijk nu doen is een volgende generatie aan criminelen creëren. Omdat zij en hun families & vrienden in gestolen weelde leven en het arme volk maar uitpersen, om hun verspillende uitgaven te dekken. Wat deze regering, deze roverheid meer nog dan de voorgaande veroorzaakt is dat kinderen met honger naar bed worden gestuurd. Daarna gaan bijna dagelijks kinderen met honger naar school. Een broodjesproject voor enkele maanden van Chans echtgenoot is geen oplossing, maar een politiek gebaar. De hongerige kinderen verlaten vaak reeds de lagere basis) school want zij kunnen niet goed leren .

Drop outs vaak last
Zulke kinderen worden drop out en dan kunnen zij een last worden voor de samenleving. En dit alles creëren onze leiders die alleen aan zichzelf en hun family and friends denken. Door niet de juiste personen op de juiste plek te plaatsen. Het is helemaal niet moeilijk om de aller armsten te identificeren. Op school kun je zien welke kinderen het echt moeilijk hebben.

Het sociaal programma van deze overheid laat veel te wensen over omdat zij geen goed systeem hebben en ook niet de bedoeling hebben om de mensen die extra hulp nodig hebben te identificeren.

De allerarmsten, die materieel maar ook moreel armen ervaren het onrecht van de corruptieve, verspillende overheid. voor hun een trigger in hun onderbewustzijn om over te gaan tot plunderen van alles wat en roven wie ze maar konden. Met treurige gevolgen voor iedereen die erbij betrokken was.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlachtoffers binnenlandse oorlog manifesteerden zich ook 17 februari