donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Skoro Doro niet om fysiek onderwijs te vervangen

lees ook ...

A delegation from Brazil’s ABC is in Suriname on busin...

In order to carry out the technical cooperation between Suriname and Brazil, a delegation from the Brazilian Cooperation Agency (ABC) led by ambassador Raphael de Azeredo is in Suriname for a working ...
Voorzitter FIBOS Mildred Demon
FIBOS Voorzitter  Mildred Demon

Skoro Doro is een educatieve televisieproductie, die gelanceerd is om te peilen.  Fibos wordt  hierin ondersteund door  de Unesco, de organisatie voor Onderwijs Wetenschap en Cultuur van de Verenigde Naties. Skoro Doro,  waarin Surinaamse leerkrachten  werken aan educatieve televisieproducties  voor Surinaamse leerlingen is niet bedoeld om het fysiek onderwijs te vervangen.    Dit zegt  Fibos voorzitter mevrouw Mildred Demon.

Men wil weten als de gekozen methode  wel aanslaat bij de doelgroep. De Federatie Instellingen Byzonder Onderwijs Suriname zit niet stil.Vanaf maart heeft men gezocht naar een oplossing voor de ‘gap’, die is ontstaan door de Covid-19 maatregelen. Het streven is om rond het eind van deze maand, het project officieel te presenteren. Er is nu lesmateriaal gemaakt voor alle leerjaren van de basisschool. Het is de bedoeling om ook hetzelfde te doen voor het VOS. Een deel is reeds uitgezonden via Supreme TV op kanaal 22.2. De reactie is divers.Toch kan gezegd worden, dat ouders enthousiast zijn volgens mevrouw Demon.

Skoro Doro moet een ondersteuning zijn voor leerkrachten en ouders. Het zal dan ook online worden geplaatst, zodat een ieder naar behoefte gebruik zal kunnen maken ervan. Wel gaat het in deze fase slechts om een deel van de vakken. Er is een selectie gemaakt, omdat de keus beperkt is. Om de producties te garanderen moet de organisatie op zoek gaan naar donoren. FIBOS doet de lesvoorbereidingen, maar de werkelijke productiewerkzaamheden moeten worden uitbesteed.

Er is in de proefperiode  een format ontstaan, waarmee FIBOS verder aan de slag kan. Het is verder goed als andere TV kanalen ook participeren, omdat niet een ieder kanaal 22.2 goed kan ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSkoro Doro niet om fysiek onderwijs te vervangen