maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Situatie ziekenhuizen zorgelijk, zegt Ramadhin

lees ook ...

Training in hydrocultuur op Kwatta

Er is vandaag een basistraining in hydrocultuur verzorgd voor voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), leden van land- bouwcoöperaties en overige belangstellenden. De ...

Er is momenteel een tekort aan menskracht in de ziekenhuizen, gaf minister Ramdhin onlangs aan. “Dat wij ook te kampen hebben met besmettingen op de werkvloer en in de ziekenhuizen, is een feit. Dat is omdat het vaccinatiepercentage bij het zorgpersoneel ook aan de lage kant ligt”, aldus de bewindsman.

Doordat zorgmedewerkers besmet raken en een deel in quarantaine moet, moeten bepaalde afdelingen gesloten worden waardoor er geen supervisie is op de afdelingen, gaf de minister aan. De situatie is behoorlijk zorgelijk wat personeel betreft. De zorg krijgt steeds meldingen binnen’, waarbij personen zuurstofbehoevend zijn of opgenomen moeten worden.

“Alle zorgwerkers die eventueel thuis zijn en in de zorg ingezet wensen te worden, kunnen contact maken met het ministerie van Volksgezondheid. Uiteraard geschiedt dit tegen een financiële vergoeding”, stelde Ramadhin. Hij benadrukte dat de mogelijkheden bekeken kunnen worden om de zorgwerkers desnoods in een deeltijdfunctie of  superviserende functie op afstand, in te zetten.

De minister zei dat de deur open staat voor buitenlandse steun. “Er zal wel eerst gekeken moeten worden naar onze lokale resources. Meestal wordt er verwacht, dat een Surinamer voor een Surinamer moet zorgen”, zei Ramadhin. Indien dat niet meer mogelijk is, dan zal er volgens de bewindsman, naar hulp worden gevraagd. Cuba staat open om hulp te verlenen en wederom zorgpersoneel naar Suriname te sturen ondanks het feit dat het contract van de Cubaanse artsen is beëindigd .

Ook de Nederlandse arts-microbioloog Marc Sprenger die momenteel in Suriname is, is zich bewust van het probleem. We kunnen nog altijd een beroep doen op Nederland, aldus Ramadhin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSituatie ziekenhuizen zorgelijk, zegt Ramadhin