donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Situatie wateroverlast Nickerie vrij stabiel

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

Senrita Gobardhan, de districtscommissaris (dc) van Nickerie, is zeer tevreden met de steun die de overheid biedt aan mensen die getroffen zijn door wateroverlast en de Covid-19-pandemie. “Het is een helpende hand naar de mensen toe en we zijn dankbaar dat de regering heel snel is ingekomen met hulp voor de mensen in de getroffen gebieden”, zegt de dc.

De situatie in Nickerie is in vergelijking met andere delen van het land vrij stabiel. De burgermoeder merkt op dat de meeste woongebieden zijn gevrijwaard, maar tijdens veldbezoeken met de ministers is gebleken dat er nog heel veel water weggeloosd moet worden. Wageningen is het zwaarst getroffen.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft zich persoonlijk met zijn collega van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuël, en de dc georiënteerd in Nickerie. Er zijn gesprekken gevoerd met de gemeenschappen, de rijstboeren en producenten in het district.

De minister blijft bij zijn conclusie over de oorzaken van wateroverlast. Het gaat volgens hem om jarenlang achterstallig onderhoud. Heel veel pompgemalen in het rijstdistrict zijn in de afgelopen jaren niet gerepareerd en lozingen zijn niet opgehaald. “Als dat er was, hadden we misschien maar 30% problemen met wateroverlast en vooral in woongebieden waar kanalen over hun oevers zijn getreden’, zei de minister.

De gemeenschappen, boeren en producenten hebben voorstellen gedaan hoe te komen tot oplossingen. Minister Nurmohamed zegt dat de voorstellen serieus opgenomen zullen worden in de plannen van de overheid en die zullen duurzaam opgenomen worden in de begroting.

“Het gaat om een landelijke investering die vrij snel moet gebeuren. Er is ongeveer landelijk SRD 350 miljoen nodig om het probleem van wateroverlast aan te pakken”, zei de minister. Het bedrag is momenteel niet beschikbaar. Via internationale donoren is de regering bezig om de middelen beschikbaar te krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSituatie wateroverlast Nickerie vrij stabiel