vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Situatie Godo-olo en Kisai onder controle; goudwinning voorlopig stopgezet

lees ook ...

Verhoogde inspecties en ondersteuning voor ondernemers in Ni...

In een recente ontwikkeling die de samenwerking tussen overheidsinstanties en het bedrijfsleven benadrukt, organiseerde de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, O...

Granman Jozef Forster en het traditioneel gezag voeren gesprekken over wat zich momenteel afspeelt tussen de bewoners van de dorpen Kisai en Godo-olo. Vorige week had het grootopperhoofd de opdracht gegeven om de goudwinning per direct stop te zetten. Na de bespreking, die dit weekend plaatsvindt, moet duidelijk worden welke stappen er verder ondernomen zullen worden.

De situatie in het gebied escaleerde vorige week dinsdag, waarbij 25 mannen uit het dorp Godo-olo het vuur openden op de gouddelvers van het dorp Kisai. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk is de situatie in het gebied nu onder controle. Het Korps Politie Suriname (KPS) is sterk vertegenwoordigd in het gebied voor het bewaren van de veiligheid en de rust.

De oorzaak van deze ruzie is een ‘gouden berg’ die door beide partijen wordt geclaimd. Goudwinning is het middel van bestaan in het gebied. De politie zal tegen elke vorm van criminaliteit optreden. Het is niet uitgesloten dat er aanhoudingen worden verricht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSituatie Godo-olo en Kisai onder controle; goudwinning voorlopig stopgezet