maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Situatie Godo-olo en Kisai onder controle; goudwinning voorlopig stopgezet

lees ook ...

Regering akkoord met nationale vrije dag voor Saramaccaners

De regering is akkoord gegaan met het voorstel van de Saramaccaanse stam om 19 september te verheffen tot nationale vrije dag. Benadrukt wordt dat het om een eenmalige vrije dag gaat. De Saramaccaanse...

Granman Jozef Forster en het traditioneel gezag voeren gesprekken over wat zich momenteel afspeelt tussen de bewoners van de dorpen Kisai en Godo-olo. Vorige week had het grootopperhoofd de opdracht gegeven om de goudwinning per direct stop te zetten. Na de bespreking, die dit weekend plaatsvindt, moet duidelijk worden welke stappen er verder ondernomen zullen worden.

De situatie in het gebied escaleerde vorige week dinsdag, waarbij 25 mannen uit het dorp Godo-olo het vuur openden op de gouddelvers van het dorp Kisai. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk is de situatie in het gebied nu onder controle. Het Korps Politie Suriname (KPS) is sterk vertegenwoordigd in het gebied voor het bewaren van de veiligheid en de rust.

De oorzaak van deze ruzie is een ‘gouden berg’ die door beide partijen wordt geclaimd. Goudwinning is het middel van bestaan in het gebied. De politie zal tegen elke vorm van criminaliteit optreden. Het is niet uitgesloten dat er aanhoudingen worden verricht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSituatie Godo-olo en Kisai onder controle; goudwinning voorlopig stopgezet