vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
0
(0)

Situatie Diakonessenhuis nog niet genormaliseerd

lees ook ...

Minister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden

In de afgelopen periode hebben veel verpleegkundigen Suriname verlaten om ergens anders hun krachten te geven. Daarom worden er vanuit de overheid diverse mogelijkheden bekeken om de braindrain tegen ...

De situatie in het Diakonessenhuis is nog niet genormaliseerd. Afgelopen vrijdag heeft de leiding van het ziekenhuis bekendgemaakt, dat zij tijdelijk genoodzaakt was om de Operatiekamer (OK), Verloskamer (VK) en de Behandelunit (BU) te sluiten. Vanwege voornamelijk nog steeds de beperkte beschikbaarheid van OK-personeel, door ziekte, kunnen diensten op de operatieafdeling van het Diakonessenhuis nog niet zoals gebruikelijk worden uitgevoerd.

Zwangeren die echter al bekend zijn op de Prenatale poli Diakonessenhuis kunnen zich wel weer zoals gebruikelijk aanmelden in het Diakonessenhuis. De Behandelunit ‘De Poort’ is verder uitsluitend opengesteld voor patiënten die onder lopende behandeling zijn van een medisch specialist in het Diakonessenhuis.

Het Diakonessenhuis werkt hard naar de normalisatie van de situatie. Vorige week hebben personeel van het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis een petitie ingediend bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De personeelsleden zijn ontevreden, omdat cao-onderhandelingen niet afgerond kunnen worden. Het niet ontvangen van de Covid-toelage is ook een heet hangijzer. De vp heeft de nijpende vraagstukken omstandig bediscussieerd met president Chandrikapersad Santokhi.

De deliberatie tussen de twee hoogste functionarissen heeft geleid tot een overleg tussen een clusterteam van ministers en de bonden die in beraad waren. Robby Naarendorp is de voorzitter van de personeelsbonden bij beide ziekenhuisinstellingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSituatie Diakonessenhuis nog niet genormaliseerd