woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Sitdownactie AZP om inspraak te krijgen in beslissingen directie

lees ook ...

New management team EBS with Brunswijk at the wheel

The government extends its gratitude to Leo Brunswijk, the younger brother of Vice President Ronnie Brunswijk, who plans to assume leadership of the Energie Bedrijven Suriname (EBS). The state-owned c...

Patienten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo kwamen woensdag voor een gesloten poort. De personeelsbond heeft van zeven tot elf uur een sitdownactie gevoerd. De bond wenst inspraak in de beslissingen van de directie en het ministerie van Volksgezondheid. Volgens bondsvoorzitter Lloyd Pool was het niet de bedoeling om het ziekenhuis lam te leggen, daarom deden niet alle afdelingen mee aan de actie. Pool zei ook dat de bond niet uitgesloten mag worden bij belangrijke beslissingen.

De vakorganisatie wenst inspraak in het aanstellen van personeel. De bond wil ook meebeslissen wanneer het gaat om de covid-19-compensatietoeslag, het aanstellen van de raad van commissarissen, en ontbinden van de werving- en mutatiecommissie. Men wil  een nieuwe manager voor het educatiecentrum. Het ziekenhuis is niet lamgelegd. De Spoedeisende Hulp en andere afdelingen waren niet in actie. Een deel van het personeel ging  gewoon door met werken, omdat de patiënten niet konden wachten. Wel moesten patiënten langer op hun beurt wachten. Werkenden ondersteunden de acties wel.

De bond vertegenwoordigd een 2.200 man tellend personeel. Bij reorganisatie kan de bond niet uitgesloten worden. Het getuigd volgens de vakbondsman van behoorlijk bestuur  als de bond mag meebeslissen. De vergaderingen vanuit het ministerie waren onvoorbereid.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid kon geen urgente reden zien, die aanleiding zouden moeten geven tot actie. Gesprekken met de bond zijn wel uitgesteld, maar dat komt door overmacht. Het ministerie kiest de weg van dialoog. De bewindsman zegt dat de bond binnenkort zal worden uitgenodigd om zaken te bespreken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSitdownactie AZP om inspraak te krijgen in beslissingen directie