vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Sint Vincentius ziekenhuis ontvangt medisch apparatuur van Newmont

lees ook ...

Agro-training focuses on conventional farming methods

The five-day training "Moving from Shifting Agriculture towards Agroforestry Systems in Suriname" is currently being attended by staff members of the departments of Agriculture, Animal Husbandry and F...

Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft medisch apparatuur ontvangen van Newmont Suriname. Naast ventilatoren zijn complete patiëntmonitoren, infuuspompen, vacuümregelaars en diverse verbruiksartikelen formeel overgedragen aan het hospitaal. De apparatuur is geïnstalleerd op de Intensive Care Unit (ICU) van het ziekenhuis en wordt voornamelijk gebruikt om Covid-19-patiënten te behandelen. Deze donatie wordt gefinancierd via het Newmont Covid-19-fonds en heeft een waarde van US$ 123.137.

Door deze geste heeft de ICU een complete upgrade gekregen, waardoor het ziekenhuis betere zorg kon bieden aan patiënten. Met de upgrade van de ICU heeft het ziekenhuis bij kunnen dragen in de strijd tegen Covid-19, zegt algemeen directeur van St. Vincentius, Manodj Hindori.

Newmont heeft tot nu toe voor US$ 698.072 aan medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische faciliteiten in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen.

Voor het fonds identificeerde het bedrijf drie aandachtsgebieden: gezondheid van werknemers en gemeenschappen, voedselzekerheid en lokale economische veerkracht. US$ 421.004 is al gecommitteerd om besteed te worden op gebied van gezondheid, voeding en PPE’s.

Samenwerking
“Newmont zal blijven samenwerken met lokale overheden, medische instellingen, sociale instellingen en niet-gouvernementele organisaties om ervoor te zorgen dat haar financiële steun de meest positieve impact zal hebben en diegenen zal bereiken die het hard nodig hebben.

Het doel van het bedrijf om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw is nu relevanter dan ooit tevoren,” zei Shirley Sowma-Sumter, Senior Director External Relations van Newmont Suriname bij de overhandiging.

De Merian-mijn van Newmont Suriname heeft met succes het Covid-19 management plan geïmplementeerd om het risico van verspreiding van het virus te minimaliseren om de veiligheid van werknemers en aannemers op de site te waarborgen. Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en in overeenstemming met de protocollen van lokale en nationale gezondheidsautoriteiten.

Aanpak
Het bedrijf heeft momenteel contact met de overheid om na te gaan wat de beste aanpak is om vaccins toegankelijk te maken voor alle werknemers, contractors en zakenpartners. In de tussentijd zal Newmont de reeds geïmplementeerde preventieve maatregelen blijven versterken om het risico van verspreiding van Covid-19 op de site te blijven minimaliseren.

Het Covid-19-fonds is vorig jaar opgericht met een totaal gecommitteerd fonds van US$ 1,2 miljoen. Eerder dit jaar werden de fondsen opgewaardeerd naar US$ 1,6 miljoen. Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat Newmont in april 2020 heeft aangekondigd om gastlanden en -gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSint Vincentius ziekenhuis ontvangt medisch apparatuur van Newmont