woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Sinopharm biedt steun aan gezondheidszorg Suriname: Santokhi verwelkomt samenwerking

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

Naast de inspanningen van de regering om de vele uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken, ontvangt Suriname ook steun vanuit het buitenland. Vandaag hebben vertegenwoordigers van Sinopharm Co. Ltd een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi, waarbij zij hun steun aan Suriname aanboden. De delegatie is momenteel in Suriname om te verkennen hoe zij het land kunnen ondersteunen op het gebied van gezondheidszorg.

Tijdens de bespreking benadrukte de delegatie aan de president dat zij eerder al een ontmoeting hadden met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, waarna zij opnieuw hun plannen hebben uitgelegd aan de president. Sinopharm Co. Ltd is geen onbekende in Suriname. Tijdens de COVID-19-pandemie schonk het bedrijf al 100.000 doses van het Sinopharm-vaccin aan Suriname en nu willen ze kijken hoe ze verdere ondersteuning kunnen bieden aan de gezondheidszorg van het land.

Volksvertegenwoordiger Chanrui Wang benadrukte dat onderwijs, veiligheid en volksgezondheid de fundamenten van een land vormen. “Om een land te ontwikkelen, zijn deze drie factoren essentieel.” Wang gaf aan dat met name op het gebied van medicijnen, medische behandelingen en specialisten, het bedrijf een bijdrage wil leveren. President Chandrikapersad Santokhi verwelkomde de plannen en verklaarde dat de regering openstaat voor alle hulp en waar nodig faciliterend zal optreden om de samenleving te ondersteunen. Het staatshoofd zal later dit jaar ook een staatsbezoek aan China brengen, waarbij hij zal onderzoeken welke middelen Suriname kan ontvangen als ondersteuning voor verschillende sectoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSinopharm biedt steun aan gezondheidszorg Suriname: Santokhi verwelkomt samenwerking