Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Siegfried Gilds is niet meer

Geplaatst

op

Unnamed

Siegfried Gilds is niet meer. Hij is donderdag na een kortstondig ziekbed ingeslapen. Hij was oud-minister en ex- vakbondsleider. Vanaf 1984 heeft Gilds in verschillende kabinetten zes ministersfuncties bekleed.

Het heengaan van Gilds heeft velen geschokt. Als voorzitter van de Surinaamse partij van Arbeid heeft Gilds zich sterk gemaakt voor verbetering van de positie van werknemers. Eerder was hij ook voorzitter van de SLM-bond en Staatsoliebond. Ook heeft gefungeerd als secretaris generaal van C-47. Hij is steeds terug gekeerd als vakbondsleider na zijn ministerschap. Gilds sterft op 81- jarige leeftijd.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Melie
vrijdag 9 oktober 2020 19:55

Zat hij niet in de gevangenis?Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen