donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
3.3
(4)

Siegfried Brielle, strijdmakker van VP Brunswijk is overleden

lees ook ...

17-jarige jongen overleden door zelfdoding in woning

Maandagochtend rond 06.00 uur ontving de politie een melding dat een 17-jarige jongen dood was aangetroffen in een woning aan de Mopentiboweg. Uit onderzoek bleek dat de tiener zichzelf h...

Siegried Brielle, strijdmakker van Ronnie Brunswijk in het junglecommando en veiligheidsman op het kabinet van de VP., is op 27 augustus na een kortstondig ziekbed overleden. Het was zwaar voor Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk, om afscheid te nemen van Brielle. Beladen met emoties gaf hij, op woensdag 06 september 2023, de laatste groet aan zijn strijdmakker.

Het stoffelijke overschot werd gebracht bij het kabinet, zodat de medewerkers afscheid konden nemen. De VP memoreerde Brielle als een ‘Brunswijker’, een vriend die hem heeft bijgestaan toen hij streed voor het herstellen van de democratie in Suriname, tijdens de revolutionaire periode onder het militaire bewind. Hij werd op een gegeven moment woordvoerder van het Jungle Commando. Na terugkeer van de democratie hebben ze samen gestreden binnen de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP).

Door zijn trouw, toewijding en werklust van Brielle werd hij in dienst genomen als veiligheidsman op het kabinet van de VP. Brielle en zijn familie hebben de partij trouw ondersteund. Na een kortstondige periode van ziekte gaf Brielle in de nacht van 27 augustus 2023 de geest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSiegfried Brielle, strijdmakker van VP Brunswijk is overleden