zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(3)

Siebrano Pique weer vrij man

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Activist Siebrano Pique is na 25 dagen in arrest te hebben gezeten, vandaag in vrijheid gesteld. Zijn advocaten Derrick Veira en Raoul Lobo hadden een verzoek tot vrijlating ingediend bij het Hof van Justitie, dat werd gehonoreerd.

Pique had de president en de first lady vies en vuil uitgescholden en beledigd in een live video op Facebook. Hij was kwaad om de lange rijen bij de pinautomaten en omdat de ATM-machines leeg waren. Na enkele dagen werd hij opgeroepen door de politie (Kapitale Delicten) en bij het verhoor werd hij in verzekering gesteld.

Het is even uitkijken waar dat naar toe gaat met het oppakken van burgers in Suriname. Het uitschelden van de president moet niet kunnen natuurlijk, maar zoals het nu gaat wordt er elke week een persoon opgepakt vanwege het beledigen van de president en dat is al geen reclame voor zijn regering. Enkele personen die opgepakt zijn:

Ene Abdoelraman alsook een Nickeriaanse man, Chanderdew. Pet Gajadien moest zich vandaag ook aanmelden  bij de politie met kleding (verschoning). Twee personen die voorzagen in documenten voor Newara’s FB radio die vrij kritisch is, zijn vanmorgen klemgereden naar zijn zeggen en de auto is doorzocht. Allemaal hadden ze de president of regering uitgescholden en/of figuurlijk gezegd ‘uitgekleed’. Ook is de goudopkoper Powisie bijna geliquideert, zogezegd om heling van een gouden ketting. Dat is waarschijnlijk geen Chan, maar het blijft dichtbij.

Waar gaat het heen met Suriname? Hoe fout bepaalde personen ook mogen zijn met het beledigen van de president, als je er elke week één moet oppakken wordt het wel heel erg duidelijk hoe het volk over jou denkt!

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSiebrano Pique weer vrij man