zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
4.3
(3)

Siebrano Piqué gaat door

lees ook ...

PTC ondergaat naamsverandering

In het kader van het internationaliseren van het Polytechnic College(PTC) is de naam van het Instituut veranderd in PTC Institute University of Applied Science. De oude naam was PTC Institute for Hig...

Siebrano Piqué is niet gedemotiveerd. De activist is vrijdag enkele uren aangehouden door de politie. Hij heeft naar zijn zeggen de politie altijd met respect behandeld, en is daarom teleurgesteld in de politie. Piqué is in eigen ogen hardhandig aangepakt, maar is naar zijn zeggen gauw weer op straat.

Piqué heeft straatacties gepland voor woensdag. Hij is zich ervan bewust, dat hij weer kan worden aangehouden. Toch zegt hij gebruik te maken van zijn democratisch recht. Vrijdag wilden de protesteerders voorkomen, dat de politie hun leider meenam. Dit heeft geresulteerd in een letsel voor Piqué. Kleding van een politieagent werd daarbij beschadigd en dat is strafbaar. Piqué zal nog een vergunning aanvragen.

Politiewoordvoerder Rachel Deekman zegt dat de activist vreedzaam mag demonstreren, alleen moet hij wel een vergunning hebben. Zonder vergunning is men genoodzaakt de regels toe te passen. Een filmpje op social media toont hoe Piqué en aanhang omgingen met de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSiebrano Piqué gaat door