dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

SHTTC levert eerste groep geslaagden Brood- en banket opleiding af

lees ook ...

DNA- voorzitter adequate wet- en regelgeving belangrijk voor...

Geen woord kan omschrijven, hoe ontdaan ik me in de hoedanigheid van DNA-voorzitter voel, wanneer ik geconfronteerd word, met onvoorziene omstandigheden, die aan hardwerkende Surinamers, in de bloei v...

Twaalf cursisten hebben de eerste Brood- en banket opleiding van de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), niveau 1, afgerond. Deze opleiding is voor het eerst in Suriname verzorgd, zegt waarnemend directeur Rabin Boedha. Het is een van de laatste trainingen die zijn gerold uit de Twinningfaciliteit met Nederland. De kosten voor lesmateriaal, curriculum en docenten zijn bekostigd door de Twinningfaciliteit.

Er is vanwege de Covid-situatie een bescheiden uitreiking geweest van de certificaten. Vanwege een aantal infecties konden maar zes van de twaalf cursisten aanwezig zijn. Ook zijn twee ministers niet meer aanwezig geweest bij de uitreiking van de certificaten, vanwege het buitenlands bezoek aan Suriname. Er is samengewerkt met lokale expertise uit bedrijven zoals bakkers van Torarica en Fernandes Bakkerij, voor de opleiding. Er is daarnaast een samenwerking met ROC in Nederland en Zeelandia Nederland.

De SHTTC-directeur heeft de geslaagden gemotiveerd om niet stil te blijven zitten, maar door te gaan om nog meer te halen uit de cursus. Er zijn in totaal drie niveaus waaraan de cursisten kunnen deelnemen. In het vervolgtraject van de opleiding worden management skills aangeleerd en verdiept men zich verder in het bakken. Hij heeft de geslaagden ook aangemoedigd om ook op internationaal gebied kennis op te doen.

“Brood is een eeuwenoud product. Met slechts vier ingrediënten, water, blom, gist en zout kun je er een heel mooi product van maken. Het ontwikkelt zich wel in de jaren, maar de basis blijft hetzelfde,” zegt één van de twaalf cursisten, Janice Rasan-Veira.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSHTTC levert eerste groep geslaagden Brood- en banket opleiding af