maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

SHTTC en TCT’s samenwerking versterkt toerismesector met lokale trainingen

lees ook ...

Santokhi pleit voor verhoogde handel en investeringen tussen...

Tijdens zijn werkbezoek aan buurland Guyana heeft president Chandrikapersad Santokhi de officiële lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) bijgewoond. In zijn toespraak benadrukte h...

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben met succes samengewerkt om de behoefte aan gekwalificeerd personeel in de Surinaamse horeca- en toerismesector aan te pakken. SHTTC-directeur Nazara Kranenburg benadrukte dat dit partnerschap gericht is op het uitbreiden van de toegang tot trainingsprogramma’s in verschillende districten en het verbeteren van de vaardigheden van individuen die een carrière in deze sector ambiëren.

SHTTC, in samenwerking met TCT, heeft zich ingezet om trainingen dichterbij de lokale gemeenschap te brengen, met onder andere keukenassistent- en brood- en banketopleidingen om te voldoen aan de grote vraag naar deze vaardigheden. Er is ook groeiende belangstelling voor klantenservicetrainingen, wat heeft geleid tot het besluit om deze training dit jaar in verschillende districten aan te bieden. SHTTC heeft ook, in samenwerking met het Bureau Gemeenschapsprojecten, de keukenassistent training verzorgd, en in samenwerking met het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) de Front Office training.

Kranenburg benadrukte het bewust laag houden van de kosten om de toegankelijkheid van de trainingen te bevorderen, zodat mensen met diverse achtergronden van deze mogelijkheden kunnen profiteren. Bovendien voert SHTTC betaalbare trainingen uit in Paramaribo om een breed publiek te bereiken.

In 2023 zijn ongeveer 11 trainingen landelijk succesvol uitgevoerd, waarbij ongeveer 228 personen betrokken waren, wat de effectiviteit van de samenwerking tussen SHTTC en TCT benadrukt. Toekomstplannen omvatten het voortzetten van landelijke trainingen met een focus op brood- en banket-, keukenassistent- en klantenservicetrainingen. Gesprekken met het ministerie zijn ook gestart voor de introductie van front-office training vanwege de vraag in dat specifieke domein.

Kranenburg benadrukt dat de trainingen onder leiding van SHTTC en TCT aanzienlijke impact hebben gehad op de toerismesector. Ze stellen individuen niet alleen in staat zelfredzaam te worden, maar fungeren ook als platforms voor het behalen van formele kwalificaties, waardoor de beroepsbevolking in de sector wordt versterkt. De samenwerking met TCT, AWJ en het Bureau Gemeenschapsprojecten zal worden voortgezet om de groei en ontwikkeling van de sector te stimuleren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSHTTC en TCT's samenwerking versterkt toerismesector met lokale trainingen