vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

SHTTC bevordert duurzame economische groei met baktraining in Bernharddorp

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Van 27 november tot en met 1 december organiseerde het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) een training in basis brood- en banketbakken in Bernharddorp, Para. Zestien deelnemers namen deel aan deze training, die gericht was op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden op het gebied van brood- en banketbakken om zo nieuwe economische kansen te creëren en het toerisme in lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Natatscha Blank van het SHTTC verzorgde de training, die zowel theoretische als praktische sessies omvatte. De deelnemers leerden de basisprincipes van bakken, waaronder het mengen van ingrediënten, het kneden van deeg en het produceren van diverse soorten brood en banket.

Deze nieuw verworven vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor de lokale bevolking van Bernharddorp, omdat ze nu in staat zijn om hun eigen brood en banket te produceren en te verkopen. Hierdoor ontstaan nieuwe economische mogelijkheden en draagt het bij aan de ontwikkeling van de lokale economie.

Het ministerie van TCT toont met deze training haar inzet voor de ontwikkeling van lokale gemeenschappen en het stimuleren van duurzame economische groei. Door middel van deze trainingen investeert het ministerie in de toekomst en helpt het de lokale bevolking bij het opbouwen van een betere toekomst.

Op vrijdag 1 december werd de training succesvol afgesloten met een certificaatuitreiking. Tijdens deze ceremonie waren de trekker, Ruben Forster, de kapitein van Bernharddorp, Humphrey Tjon, de directeur van SHTTC, Kranenburg, en de directeur van Toerisme, Rabin Boeddha aanwezig. Zij spraken de deelnemers toe en benadrukten het belang van hun nieuwe vaardigheden voor zowel individuele groei als gemeenschapsontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSHTTC bevordert duurzame economische groei met baktraining in Bernharddorp