zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

SHTTC begint cursus brood bakken

lees ook ...

Wortel criminaliteit uitroeien, een gemeenschaps en regering...

Verplichte registratie, bij-en nascholing, disciplinaire vorming en goed betaald werk voor hangjongens en mannen is een visie om dit probleem op te lossen. Deze aanpak maakt dat je: 1 de jongens van d...

Om Surinamers meer skills aan te reiken voor het bakken en braden is de Suriname Hospitality & Tourism Training Centre (SHTTC) begonnen met een nieuwe cursus brood en banquet.  “Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die bakt of braadt. Echter komt het voor dat personen niet over de nodige kennis beschikken,” zegt trainer Joyce Matroos. Volgens Matroos komt dit door gebrek aan kennis over grondstoffen.

Deze cursus is bedoeld als een introductie. De participanten hebben de gelegenheid na afronding van de cursus deel te nemen aan een uitgebreider opleidingsprogramma. De huidige cursus is medio oktober gestart. Op dit moment is het theoretisch gedeelte gaande, op 29 oktober start het praktijkgedeelte.

Cursiste Qadysha Hewitt zegt dat bakken haar hobby is. Ze is van oordeel dat ze met de opgedane kennis, haar werk zal verbeteren. Zij vindt dat het menu aan gebakjes in Suriname gevarieerder kan. Als ondernemer wil zij met haar eigen creativiteit en kennis de samenleving voorzien van bestaande en nieuwe gebakjes.

Cursist Erny Roosblad noemt de training leerrijk. “Ik heb veel erbij geleerd. Ik bak thuis samen met mijn zoon, maar wil dat beter gaan doen. Er is op sommige momenten schaarste aan brood. Op zulke momenten komt het goed uit en ook wanneer ik met een sociaal doel voor mensen wil bakken. Ook cursist Roosblad heeft het voornemen om meer kennis op te doen, waarmee hij op den duur een onderneming kan beginnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSHTTC begint cursus brood bakken